Μην γράφετε ότι να ‘ναι στο fb

Τετ, 12/08/2020 - 17:54
Τρέμης Οθων

Χθες πληροφορήθηκα ότι συγχωριανός μου που έχει πληγεί κατ΄ επανάληψη από τους διαμένοντες στη ΒΙΑΛ, μηνύθηκε από κάποια ΜΚΟ για κάποια σχόλια που έγραψε στο fb, μετά από κάποια ως συνήθως επιδρομή που έκαναν στο χωράφι του στα ζώα του ή στα Μελίσσια του.

Προς τους συγχωριανούς, και τους πέριξ πληγέντες ή τους υποστηρικτές του προβλήματός μας ήθελα να πω μην γράφετε ότι να ‘ναι στο fb μέσα στην αγανάκτηση και την οργή σας, εμείς που γνωριζόμαστε και ξέρουμε το κάθε ένα, γνωρίζουμε ότι δεν ήσαστε ούτε ρατσιστές ούτε άνθρωποι της βίας, άλλωστε δεν είναι στη κουλτούρα μας ούτε έχουμε μάθει έτσι. Προσέξτε λοιπόν γιατί οι κύριοι των ΜΚΟ επωφελούμενοι του αντιρατσιστικού νόμου αλλά και των υφιστάμενων νόμων  θα μας μηνύουν ταλαιπωρώντας μας και χάνουμε έτσι και το δίκιο μας, μή τους δίνετε αυτό το δικαίωμα…

Προς τους κύριους των ΜΚΟ ήθελα να πω ότι οι Χιώτες είμαστε φιλήσυχος λαός δεν έχουμε καμία σχέση με το ρατσισμό και την βία δεν είναι στη κουλτούρα μας ούτε μάθαμε έτσι, σεβόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη και ζωή και στη συγκεκριμένη περίπτωση το δείξαμε τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια όταν δεν είχατε προλάβει να τους περιμένετε στις παραλίες, και τους περίθαλπε ο απλός κόσμος προσφέροντας κουβέρτες τρόφιμα και ρούχα.

Επίσης στη περίπτωσή μας ποιος είναι κύριοι θύτης και το θύμα;

ΟΙ κάτοικοι της ΒΙΑΛ αυτή τη στιγμή είναι 4500 και ο πρώην Δήμος Καμποχώρων 2500. ΟΙ άνθρωποι μπορεί να ταλαιπωρούνται εκεί που μένουν πράγμα για το οποίο δεν φταίμε εμείς, αλλά εμείς εισπράξαμε τις διαρρήξεις, τις κλεψιές, τις λεηλασίες την ανασφάλεια το φόβο για την σωματική μας ακεραιότητα, την αναστολή του δικαιώματος της ήρεμης διαμονής στις περιουσίας μας από το 2015 έως και σήμερα. Γιατί δεν ερχόσαστε να βοηθήσετε και μας και να κάνετε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αυτά που περάσαμε, άνθρωποι είμαστε και μείς και θέλουμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με αυτούς κύριοι, τα οποία σε ένα βαθμό τα έχουμε χάσει.

Όμως κύριοι με της μηνύσεις που νομίμως επωφελείσθε, δεν θα περάσετε τον φόβο, την καταστολή και την σιωπηλή ανοχή που βολεύει όλους αυτούς τους μεγάλους που δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα και θέλουν να μας επιβάλλουν μια κατάσταση. Είμαστε φιλήσυχος λαός, αλλά ξέρουμε και εμείς να χρησιμοποιούμε τους νόμους. Δεν σας φοβόμαστε… άλλωστε ο φόβος του μη μας καταστρέψουν την περιουσία, ή μη μας την πέσουν εκεί που κοιμόμαστε είναι μεγαλύτερος-υπερτερεί…

                              Χίος, 11 Αυγ. 2020   

Όθων Π. Τρέμης

Άλλες απόψεις: Του Οθωνος Τρέμη