Όταν λείπει η υπευθυνότητα περισσεύει η απερισκεψία

Πέμ, 06/05/2021 - 07:47

Το ακούσαμε κι αυτό χωρίς έκπληξη, αλλά με έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε δηλώσεις που έγιναν κατά τη συγκέντρωση στο λιμάνι (24/4/21): "Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Χίου... θεωρούν εφικτό και καθόλου επικίνδυνο να δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα στην Τουρκία αντί στα νησιά όπου και εκεί να εξετάζεται το αίτημα ασύλου όλων όσων θεωρούν ότι πρέπει να τυγχάνουν διεθνούς προστασίας".

Είναι προφανές ότι στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την άρνησή τους στη δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής, που θα μας προστατεύει από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία προσφύγων - μεταναστών, επινοούν λύσεις με απροσδιόριστες ή και επικίνδυνες εξελίξεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση του newsbreak.gr, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της "Αλήθειας": https://www.alithia.gr/politiki/ethnika-epikindyni-protasi-i- apodosi-asyloy-se-domes-entos-toyrkias

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«...Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγουμε μία τεράστια κερκόπορτα, με εκατοντάδες χιλιάδες εκλεκτούς του Ερντογάν, να παίρνουν ευρωπαϊκά χαρτιά εντός Τουρκίας και ουδείς να μπορεί να τους αποτρέψει από το να εισέλθουν στην Ελλάδα! Ούτε το λιμενικό, ούτε η συνοριοφυλακή, ούτε κανένας!

Θα παίρνουν λοιπόν τα χαρτιά εντός Τουρκίας και με 10 € θα παίρνουν το καραβάκι και θα εποικίσουν στην κυριολεξία την Χίο, την Λέσβο, την Σάμο και όποιο άλλο ελληνικό νησί επιθυμούν. Με την Ελλάδα να είναι ανίκανη να αντιδράσει, αφού οι «έποικοι» θα έχουν πλέον ευρωπαϊκά έγγραφα.

Έτσι, όπως ο Ερντογάν άνοιξε τις πύλες του Μαγκρέμπ δίνοντας εισιτήριο μέσω των τουρκικών αερογραμμών μόλις 30 € και άρσης της βίζας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να καλέσει Αφγανούς, Πακιστανούς ή όποιους άλλους επιθυμεί προκειμένου να πάρουν χαρτιά και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος χωρίς κανείς να μπορεί να τους εμποδίσει ή έστω να τους περιορίσει. . . . Ας προσέχουν τι προτείνουν δημόσια, ειδικά οι πολιτικοί. Ένα τέτοιο λάθος μπορεί να αποβεί ολέθριο για ολόκληρο τον ελληνισμό.»

Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο, ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας χαράσσεται και υλοποιείται από την εκάστοτε Κυβέρνηση με την Αντιπολίτευση να συνεπικουρεί.

Από πότε η οποιαδήποτε τοπική ή περιφερειακή αρχή και ιδιαίτερα οργανωμένες μειοψηφίες απέκτησαν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν για να εμποδίσουν στην πράξη μια κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, που έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός;

Έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, να προβάλουν αιτήματα στην Κυβέρνηση για τροποποίηση του προγράμματός της και να ασκήσουν κριτική για απρόσφορες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Όμως παραβιάζουν συνταγματικές επιταγές, όταν στην πράξη προσπαθούν να ακυρώσουν κυβερνητικές επιλογές, που αφορούν εθνικά θέματα υψίστης σημασίας.

Άλλες απόψεις: Του Χρήστου Κοντογιάννη