Ρε παιδιά γιατί μας δουλεύετε με τις αποζημιώσεις για το μεταναστευτικό;

Τρί, 01/06/2021 - 06:20
Τρέμης Οθων

Ως γνωστό από το 2015 - 16 που ξεκίνησε το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό πρόβλημα, και μετά τη δημιουργία της περιβόητης ΒΙΑΛ, είχε και ως αποτέλεσμα, κλοπές και διαρρήξεις οικιών, κλοπές αγροτικών προϊόντων, αγροζημίες διάφορες και λεηλασίες σε μεμονωμένες οικίες.

Μέσω του Δήμου Χίου εκίνησαν από το 2016 να γίνονται διάφορες αιτήσεις προκειμένου να αποζημιωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Από τη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν άτι μικρές αποζημιώσεις για το 2015, από εκεί και πέρα έως σήμερα τίποτα μέχρι στιγμής.

Ερχεται η κυβέρνηση της ΝΔ και λέει πρόσφατα θα δοθούν οι αποζημιώσεις τώρα μόνο του 2019 και ίσως μετά και του 2020, δίνοντας το απαραίτητο κονδύλι στο Δήμο Χίου, χωρίς να διευκρινίζει τι θα γίνει με τα προηγούμενα χρόνια.

Πρίν μερικές ημέρες μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του γράφοντος που είμαι και πληττόμενος, με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου, σε ερώτημα τι γίνεται με τις αποζημιώσεις του 2019 και κατ΄επέκταση και του 2020, μου απάντησαν ότι περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο από του Υπουργείο διότι ζητάνε λέει τιμολόγια… τώρα από πού τιμολόγια δεν ξέρω… ίσως από τα δένδρα…. τα χωράφια... δεν ξέρω.

Παράλληλα για το ίδιο θέμα διάβασα στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Αλήθειας, σε αρθρο του ο Πρόεδρος του Χαλκειούς ενημερώνει ότι οι αποζημιώσεις καθυστερούν διότι θέλει φορολογική ενημερότητα από όλους τους πληττόμενους  και εάν δεν έχει ένας δεν παίρνει κανένας.

Και για να το πώ απλά και λαϊκά όπως μιλάμε… ρε παιδιά μας δουλεύετε τώρα… και με τη παροιμία του λαού «όποιος δεν θέλει να ζυμώσεις 10 μέρες κοσκινίζει».

Πέστε καθαρά και αντρίκια δεν σας τα δίνουμε να τελειώνουμε.

 

ΌΘων Π. Τρέμης - 31 Μαΐου 2021

Άλλες απόψεις: Του Οθωνος Τρέμη