Συντάξεις... εξπρές και πως ένα έγγραφο ναυαγεί στο Αιγαίο για ένα χρόνο Νο 2

Πέμ, 28/04/2022 - 06:25
Τρέμης Οθων

Σε συνέχεια της δημοσίευσής μου από 17 Σεπ του 2021,  εξ ού και ο ίδιος τίτλος με το Νο 2 ( όπως λέμε Μόνος σο σπίτι Νο2), για όσους δεν κουράζονται ας διαβάσουν τα παρακάτω που αφορά το προσωπικό θέμα της σύνταξής μου, πράγμα βέβαια που ταλανίζει όλο τον κόσμο, δεν είμαι ο μόνος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε κιόλας. Διότι όπως και άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνία και είναι κοινό βάσανο για πολλούς, τείνουν να γίνουν καθεστώς, φυσιολογικό, ανεκτό, αποδεκτό (πχ ε..αφού όλοι κάνουν 1 και 2 και 3 χρόνια, τι να πείς τι να κάνεις, τι μπορείς να κάνεις, υπομονή θα περιμένω και εγώ και δεν βαριέσαι),ε..όχι λοιπόν, πρέπει με όποιο τρόπο  μπορούμε να αντιδρούμε, είτε με το λόγο είτε με τις πράξεις μας, διότι στο τέλος όλα αυτά θα είναι σαν την βρώμα από ακαθαρσίες που αν την έχει καθημερινά σε ποτίζει στον οργανισμό,  φθάνεις να βρωμάς και ο ίδιος και να μη το καταλαβαίνεις.

Ετσι λοιπόν στη συνέχεια του θέματος, αφού πέρασε ένας χρόνος αφ΄ότου παραιτήθηκα προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ 19-12-2019 με τέλος ΜαΊου του 202. Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους (ΓΛΣ) με έγγραφό του ζήτησε από το ΕΦΚΑ(ΙΚΑ) Μυτιλήνης τα ένσημά μου (4 χρόνια) προκειμένου να τα συνυπολογίσει στα 33 χρόνια που έχω ως Δημόσιος Υπάλληλος του ΥΕΘΑ για να μου βγεί η κύρια σύνταξη.  Στο ΙΚΑ Μυτιλήνης όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο έλαβε το έγγραφο Ιούλιο του 2021, δηλαδή ταξίδεψε στο Αιγαίο επί 2 μήνες και μετά έφθασε.

Σεπτέμβριο του 2021 έφθασε το αίτημα στο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ ΧΙΟΥ) ως υφιστάμενο υποκατάστημα, το οποίο με κάλεσε και πήγα τις καρτέλες των ενσήμων μου προκειμένου να τις στείλει στη Μυτιλήνη και μετά από εκεί πίσω Αθήνα. Μου λέει η υπάλληλος Α.. έχετε και 3 χρόνια επικουρικό στο Ταμείο Μετάλλου, πρέπει να κάνω  αίτημα στο Ταμείο Μετάλλου να μου πιστοποιήσουν τα επικουρικά και μετά να τα στείλω. Κυρία μου της λέω έχω μάθει από συναδέλφους ότι περιμένουν έως και 3 χρόνια να τους έλθουν τα επικουρικά, σε παρακαλώ στείλε τα κύρια ένσημα διότι πότε θα πάρω εγώ τη σύνταξη. Τελικά μετά από παρέμβαση και της δικηγόρου μου τα στέλνει στη Μυτιλήνη χωρίς τα επικουρικά, ημερομηνία δεν γνωρίζω διότι μου λέει δεν είναι υποχρεωμένοι να μου το κοινοποιήσουν, πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο..αλλά δεν τόψαξα παραπάνω, διότι κυρία υπάλληλος του ΙΚΑ Χίου το ΓΛΣ  πώς μου έστειλε κοινοποίηση του εγγράφου που έστειλε στη Μυτιλήνη, καθώς και ΕΦΚΑ(ΙΚΑ) Μυτιλήνης, γιατί μου έστειλε κοινοποίηση έγγράφου ότι τα έστειλε στο ΕΦΚΑ(ΙΚΑ) Πειραιά??? οέο..Ας το αντιπαρέρθουμε αυτό που λένε και οι δικηγόροι…

Ερχόμαστε λοιπόν στο έγγραφο του ΕΦΚΑ Μυτιλήνης που μου κοινοποιήθηκε με ημερομηνία 28-12 2021(προσέξτε) προς το ΕΦΚΑ Πειραιά  (Τ.ΟΑΕ) και όχι στο ΓΛΚ που το ζήτησε, με το οποίο πιστοποιεί των αριθμό των ενσήμων μου.

Πέρασε ο καιρός που λένε εκόντευε να έλθει η άνοιξη να ανθίσουν και τα λουλούδια και μέχρι πρίν το Πάσχα φωνή βοώντος εν τη ερήμω..που λέμε.

Ρωτώντας μέσω της δικηγόρου μου για το τι γίνεται μου απαντάει ότι το ΓΛΚ περιμένει ακόμα τα ένσημα (στο περίμενε που λέμε, μετά 4 μήνες θυμίζω απ΄ότου έφυγαν τα ένσημα).

Μία των προηγούμενων ημερών μου έρχεται η επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος, μιάς και είμαστε στο πνεύμα των ημερών και λέω, δεν ρωτώ ένα φίλο στον Πειραιά πρώην υπάλληλο μήπως μάθει τίποτα ανεπίσημα. Πράγματι για καλή μου τύχη (διότι στη περίπτωση της κακής ακόμα θα περίμενα), μαθαίνω ότι τα ένσημά μου κακώς πήγαν εκεί είναι μάλλον λάθος και έπρεπε να πάνε στο ΓΛΚ, πράγμα το οποίο μετά από e mail της δικηγόρου μου προς το ΕΦΚΑ Μυτιλήνης  με ημερομηνία 7-4-2022 επιβεβαιώθηκε και θα αποσταλεί ξανά το έγγραφο στο σωστό αποδέκτη που είναι το ΓΛΚ.

Συνοψίζοντας έχει περάσει ένας (1) χρόνος και τα ένσημα ακόμα δεν πήγαν και το βασικό ερωτηματικό που μου δημιουργείται πέραν των καθυστερήσεων και του λάθους του ΕΦΚΑ Μυτιλήνης είναι το ΕΦΚΑ του Πειραιά, αν αφού αναγνώρισε το λάθος, έκανε και ποιες ενέργειες, διότι πέρασε τόσος καιρός και δεν ξέρω αν αντέδρασε.

Αν στο προηγούμενο άρθρο έγραψα ότι τα έγγραφα μπορεί να ταξίδεψαν σε μπουκάλι στο Αιγαίο για να αργούν τόσο, ελπίζω τώρα να τα βάλουν στο πόδι κανενός ταχυδρομικού περιστεριού, εκείνο ίσως αναγνωρίσει καλύτερα το δρόμο ,δεν θα σταματήσει για κάνα εσρρέσσο , άντε λίγο φαγάκι και λίγο νεράκι και μετά ξέρει θα πάει εκεί που πρέπει στη φωλιά του….

Χίος,  28 Απρ του Σωτήριου έτους 2022,  Οθων Π. Τρέμης

Υ.Γ.: Αυτό το να περνάνε όλα από τη Μυτιλήνη…δεν τόχω καταλάβει…ίσως πρέπει να αλλάξει.

                                                       

 

Άλλες απόψεις: Του Οθωνος Τρέμη