Τα «φαντάσματα» του Δημάρχου Χίου

Σάβ, 21/05/2022 - 10:34

Το πρόσφατο περιστατικό με το Ε/Γ Νήσος Σάμος στον κεντρικό λιμάνι πυροδότησε για άλλη μια φορά την κατάθεση προβληματισμών ακόμα και επικριτικών σχολίων αναφορικά με τα χρόνια και δυστυχώς άλυτα προβλήματα στον κεντρικό λιμένα.

Τόσο ο πριν από λίγο καιρό πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου εμπειρότατος καπετάν Γιώργης Αρβανίτης όσο και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Παντελής Βατούσης αναφερόμενοι στο ατύχημα, ενώ ακόμα εξελίσσονταν η αντιμετώπισή του, περιέγραψαν με σαφήνεια την κακή κατάσταση του κεντρικού μας λιμένα, τις ελλείψεις του και τα προβλήματα που προκύπτουν από την παραμέληση της θεραπείας τους.

Για αυτά τα θέματα, λόγω της πρότερης ιδιότητάς μου και της υπηρεσίας μου για χρόνια στο λιμεναρχείο Χίου, έχω εκφράσει κατά το παρελθόν κατ' επανάληψη τις θέσεις μου για παρεμβάσεις που κατά την άποψή μου πρέπει να γίνουν για την βέλτιστη εκμετάλλευση του λιμένα αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, μεταφορικών εταιρειών κλπ.

Το ίδιο έπραξα και προχθές, προσκεκλημένος σε τοπικά ΜΜΕ όπου κυρίως υπογράμμισα το "δέον γενέσθαι" ώστε επιτέλους αυτό που ονομάζουμε Λιμενικές υποδομές Χίου να εκσυγχρονιστούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Οι απόψεις μου "ξεσήκωσαν" για άλλη μια φορά τον κύριο Δήμαρχο, πρώην Αντιπεριφερειάρχη, πρώην Βουλευτή, πρώην Κυβερνήτη της Χίου, πρώην Πρόεδρο Λιμενικού ταμείου κλπ. ο οποίος συχνά πυκνά εκρήγνυται μιας και δεν δέχεται "μύγα στο σπαθί" του αφού πιστεύει ότι δρομολογεί άμεσα λύσεις για όλα τα προβλήματα του τόπου «τρέχοντας» από επιτυχία σε επιτυχία.

Χαρακτήρισε δε όλους όσους δεν χτυπούν παλαμάκια στο ανύπαρκτο έργο του (παρόλο που είχε την ευκαιρία να αφήσει ένα δημιουργικό «στίγμα» μετά από τόσες θέσεις ευθύνης) ως ".... επεισοδιολάγνους που καιροφυλακτούν για να αναπτύξουν τις απίστευτες γνώσεις τους....".

Προς επίρρωση των προσπαθειών του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κεντρικό λιμάνι μας δήλωσε (19-5-2022) μέσω του profile του στο face book ότι το 2006 όντας πρόεδρος του Λ.Τ. Χίου συνεργάστηκε με τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου κύριο Σαμψών Αζοράκο και υπέβαλε πρόταση παρέμβασης για το κεντρικό λιμάνι (επισυνάπτω το σκαρίφημα της «πρότασής του») στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Για να μας πείσει δε για το αληθές των λόγων του δημοσίευσε επίσης το τμήμα του διαβιβαστικού της «πρότασης» με την υπογραφή του (την επισυνάπτω). Στην εν λόγω ανάρτηση δηλώνει ότι η «πρότασή του» δεν υλοποιήθηκε διότι «γνωστοί κύκλοι την πολέμησαν φανατικά». Άραγε ποιοι ο φίλος του τότε κυβερνητικός Βουλευτής ή η τότε Κυβέρνηση της ΝΔ;.

Επειδή ένας Δήμαρχος πολύ περισσότερο δήμαρχος ενός ιστορικού τόπου όπως η Χίος πρέπει όχι μόνο να είναι αλλά και να δείχνει σοβαρός και ιδιαίτερα τίμιος στις συνεργασίες του επισυνάπτω έγγραφό του τότε που ήταν Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου με ημερομηνία 22/02/2005 Αριθ. Πρωτ. 258 προς τον Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κοινοποίηση στην Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Με αυτό το έγγραφο υπέβαλε πρόταση του τότε Πλοιάρχου Λ.Σ. Σταύρου Μιχαηλίδη Διοικητή της ΑΕΝ/Μ/Χίου για την βελτίωση κλπ του Κεντρικού Λιμένα της Χίου. Στο εν λόγω έγγραφο όπως θα δείτε εκθειάζει την πρόταση με μια σειρά υποσημειώσεις προκειμένου να πείσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να την υιοθετήσουν.

Μετά από αυτά ρωτώ τον κ. Δήμαρχο Χίου επιμένει σε αυτά που δημοσίευσε ότι δηλαδή το σχέδιο που "υπέβαλε" το 2006 ήταν δική του επινόηση και ότι δεν υλοποιήθηκε εκ του γεγονότος ότι "... γνωστοί κύκλοι το πολέμησαν φανατικά...";

Επισυνάπτω επίσης και το σχέδιο του Σταύρου Μιχαηλίδη το οποίο με διαφοροποίηση κάποιων γραμμών την παρουσίασε ως δική του πρόταση το 2006.

Προς το παρόν λέω ντροπή Δήμαρχε!!!

 

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης - Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ.

Άλλες απόψεις: Toυ Σταύρου Μιχαηλίδη