Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Τελευταία απάντηση στον φίλτατο κύριο Πιτσιλαδή

Πέμ, 26/10/2017 - 21:58

Κύριε Πιτσιλαδή,
            Σας απαντώ από εδώ, για τελευταία φορά, διότι ούτε το χρόνο έχω να ασχοληθώ, πλέον, μόνο μαζί σας, αλλά και διότι θα βαρεθούν να μας διαβάζουν οι συμπολίτες μας ! Το γαϊτανάκι κάποτε τελειώνει !
            Μου καταμαρτυρείτε ότι αρθρογραφώ τακτικά. Είναι αλήθεια. Αλλά υπάρχει μια διαφορά: Το κάνω επί 25 συναπτά έτη, από την ηλικία των 14 ετών στο σύνολο του χιακού Τύπου και μέχρι σήμερα. Τα δε κείμενά μου, σε αντίθεση με τα δικά σας –που αναφέρονται σε περιστατικά που σας αφορούν προσωπικά και επιχειρείτε μέσα από αυτά να επιτύχετε προσωπικά (έννομα) συμφέροντα– αναφέρονται σε ιδέες, ιδεώδη, ιδανικά, αρχές και αξίες εν γένει.
            Η δε απάντησή μου ήταν ταχύτατη, διότι αποτελεί μέρος της δουλειάς μου, δηλαδή την υπεράσπιση των πεπραγμένων στους τομείς που δραστηριοποιούμαι στο Δήμο.
            Βγάζετε τα ΄΄απωθημένα σας΄΄ για μια σειρά ζητημάτων, που αφορούν και πάλι εσάς. Έτσι, ο ίδιος επιβεβαιώσατε με τον τρόπο αυτό όσα σας προσάπτω εγώ.
            Μόνο για την … υπογεννητικότητα του τόπου δεν με κατηγορήσατε… !!! Για δε τα πολιτικά ζητήματα, όλη μας η έννοια ήταν εάν θα κατεβείτε στις εκλογές και με ποιον ! Πιστεύω ότι, όσοι σας διαβάζουν έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους.
            Για να τελειώνουμε, στα καθ΄ημάς (περί Βορείου Λυκείου): Εάν ο εγωισμός σας σάς άφηνε να βουτήξετε τη (γραπτή) γλώσσα σας στο μυαλό, πριν τη βουτήξετε στο μελάνι, θα είχατε φροντίσει απλά να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου ή έστω το Τμήμα Παιδείας και να πληροφορηθείτε εάν υπάρχει σχεδιασμός στο νέο ΓΠΣ για λύκειο στο βόρειο τμήμα της πόλης. Εάν, λοιπόν, κάνατε αυτό –αντί τις δημόσιες ανοικτές επιστολές σε Δημάρχους και κυβερνόντες –θα είχατε ενημερωθεί ότι το ερώτημά σας είναι άνευ αντικειμένου διότι, όπως σας είπα και στο προηγούμενο σημείωμά μου, αυτή η υπόμνηση έγινε ήδη από το 2015, με έγγραφο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.). Ωστόσο, θα έπρεπε να είχατε ενδιαφερθεί νωρίτερα και να ενεργοποιηθείτε έγκαιρα, μιας και λησμονήσατε να δηλώσετε συμμετοχή στις δημόσιες διαβουλεύσεις που έγιναν για το ΓΠΣ (τόσο ηλεκτρονικά όσο και δια ζώσης, στο ευρύ κοινό της πόλεως Χίου).  
            Σταματώ εδώ, επαναλαμβάνοντας ότι οφείλετε να ρίξετε τους τόνους και τον εγωισμό σας. Κανένας δεν σας ζήτησε να γίνετε υποτελής ή οτιδήποτε άλλο. Σκεφτείτε μόνο ότι, έχετε καταφέρει να μην σας μιλά η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής που διαμένετε.
            Καλή φώτιση σε όλους μας !     
 

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου