Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Τέρμα τα αστεία. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση.

Παρ, 24/05/2019 - 07:20
Μουσουρούλης Κωστής

«Όποιος αρρωσταίνει, το πρώτο που μαθαίνει είναι ότι φταίει ο ίδιος», είχε πει ο Γερμανός Θεολόγος και ψυχολόγος Eugen Drewermann. Όμως, για τους αστέρες της υποτιθέμενης αριστεράς, φταίνε οι άλλοι και ιδίως «αυτοί που κυβέρνησαν για 40 χρόνια». Γιατί, «η κόλαση είναι οι άλλοι» όπως τους μάθαινε ο υπαρξιστής Jean-Paul Sartre.

Λες και δεν «πιάστηκαν» στο πλέγμα των εξουσιών, και μάλιστα κατευθείαν από τις μάντρες των καταλήψεων, αφού τα σκαλιά της μόρφωσης και του μόχθου είναι για τους άλλους.

Λες και δεν είχαν «πελατειακή» σχέση με την κοινωνία και τους οικονομικούς παράγοντες - είτε με «αδιόριστους εκπαιδευτικούς σερβιτόρους», είτε με σκαφάτους κολλητούς.

Λες και η διαπλοκή δεν τους αφορά. Πολιτικοί, κρατικοί υπάλληλοι, διοικητές, δήμαρχοι, καθηγητές, συνδικαλιστές της υποτιθέμενης αριστεράς, όλοι άμωμοι, άχραντοι και αγνοί.

Λες και δεν εκμαύλισαν την κοινωνική συνείδηση, πιέζοντας -και δια του εκφοβιστικού ακτιβισμού- προκειμένου να ικανοποιηθεί και το πλέον παράλογο αίτημα.

Λες και δεν διαστρέβλωσαν την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, πείθοντας τους πολίτες ότι το κράτος υποχρεούται να πληρώνει πάντα και για τα πάντα.

Λες και δεν ήταν αυτοί που πολέμησαν και την πιο απλή μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση κάθε νέας πραγματικότητας. Έχω πολλά βιώματα από τις σκληρές μάχες που έδιναν για να μην αποκτήσουμε ποτέ ισχυρούς θεσμούς, δομές και μηχανισμούς, ώστε να εκλείψει κάθε εμπόδιο στην πορεία προς την εξουσία.

Και μετά, o ελπιδέμπορος αρχηγός του αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος που ήθελε να βασίζεται σε σοβαρά κινήματα, αφού υφάρπαξε την ψήφο του λαού με ψέματα και συνέπραξε με εθνο-λαϊκιστές, για να αναρριχηθεί στην εξουσία, υπέγραφε τα μνημόνια σαν να ήταν αυτόγραφα, προκειμένου να την διατηρήσει.

Και σήμερα, μετά από 4,5 χρόνια, πολιορκεί τα θύματά του με δωράκια, με άτσαλο copy-paste Ανδρέα, με συνθήματα βγαλμένα από αντιλήψεις που έφθειραν αξίες και διέφθειραν συνειδήσεις, με κρυμμένους «άσσους» στα μανίκια, με σποτ εκμετάλλευσης του συναισθήματος και της αφέλειας των πολιτών, ιδίως εκείνων που έπληξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. A la guerre comme à la guerre, που λένε και οι Γάλλοι. Επίπεδο, υπόγειο...

Στα top five αυτής της μαύρης κωμωδίας, η προχθεσινή ατάκα στη Λάρισα: «Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μάθημα στο ευρωπαϊκό ιερατείο … » είπε ο πιο καλός ο μαθητής του ιερατείου.

Τι να πω! «....Σκοτάδι πίνω για πιοτό, πω πω πω πω πω πω πω πω. Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπω, πωπωπωπω. Kαι το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω», απήγγειλε ο ποιητής Φανφάρας, όταν τον διέκοψε ο υποταγμένος Βασίλης Βασιλάκης, άρτι πληροφορηθείς πως ο αριστερός γαμπρός του Μάνος είχε γίνει συνεταίρος της κας Φαρλάκου, με τη διαμεσολάβηση του ποιητή: «Και το μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό. Σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φανφάρα φαφλατά!».

Τέρμα τα αστεία. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση. Με την ψήφο μας στη Νέα Δημοκρατία, να φέρουμε το συντομότερο την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Και ναι, όσοι είμαστε Νεοδημοκράτες να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Τι έπρεπε να είχαμε κάνει και δεν το κάναμε, και τι κάναμε χωρίς να πρέπει. Αλλά να μην απαρνούμαστε την προσφορά της παράταξής μας στην πατρίδα. Γιατί ένας μεγάλος πολιτικός φορέας που αποκηρύσσει εύκολα την ιστορία του, δεν έχει καλό μέλλον .... δεν έχει καν μέλλον.

Άλλες απόψεις: Του Κωστή Μουσουρούλη