Χίος, Τετάρτη 15 Αυγούστου

Θα μας πάρουν και τα σώβρακα και δεν θα πέσει ούτε μια τουφεκιά

Τετ, 07/02/2018 - 06:48
Τρέμης Οθων

Πρίν δύο  τρια χρόνια περίπου και ενδιάμεσα της οικονομικής κρίσης, περνώντας από την διαδρομή Βαβύλοι (που είναι το χωριό μου) προς  Σκλαβιά, στην περιοχή «Πλατάνι» που είναι και η δεξαμενή του νερού του χωριού, πάνω στο τοίχο της δεξαμενής έγραφαν κάποιοι τον παραπάνω τίτλο. Το μετέφερα στο καφενείο του χωριού και βέβαια τα σχόλια ήταν ποικίλα. Σημασία βέβαια δεν έχει ποιος το έγραψε αλλά το νόημα του τίτλου. Είναι επίκαιρος λιτός ,ουσιαστικός, και δείχνει την πραγματικότητα που ζούμε .  Περάσαμε οκτώ χρόνια μνημόνια, δύο τρείς χιλιάδες αυτοκτονίες, επιχειρήσεις που κλείσανε, πτωχεύσεις, οικογένειες σε απόγνωση και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γενική απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής , αυτομαστίγωμα εμάς τον ιδίων, μετά από την «Γκεμπελίστικη» προπαγάνδα  των εξουσιαζόντων σε εμάς και όχι των διαχειριστών και εννοώ βέβαια την «λευκή» και την «μαύρη» χήρα, που είναι  οι παγκόσμιοι εντολοδόχοι, αλλά και την τακτική του Χότζα με τις κατσίκες, όποιος το ξέρει,  και δεν έπεσε ούτε μια τουφεκιά.

Τώρα βλέπουμε  και κατέβηκαν στα συλλαλητήρια  χιλιάδες κόσμος για την Μακεδονία και καλώς κατέβηκαν βέβαια για να μην αναλύσουμε βέβαια το θέμα τα Μακεδονίας, όμως διερωτώμαι  που ήταν όλοι αυτοί οι διοργανωτές όλα αυτά τα χρόνια, σύλλογοι, εκκλησία κλπ, γιατί δεν κατέβασαν ένα εκατομμύριο κόσμο με κατσαρόλες σαν την αργεντινή μπάς και ταρακουνηθούν λίγο οι ιθύνοντες. Γιατί?? Μήπως δεν πεινάμε τελικά τόσο?, μήπως έχουμε την νοοτροπία του καναπέ και έχει ο θεός μέχρι να έλθει και σε μας το αγγούρι?  Ή είμαστε τόσο χαμηλά, έχουμε φάει τόσες σφαλιάρες και δεν μπορούμε να σηκωθούμε και ήλθε τώρα αφορμή η εθνική αφύπνιση να δείξει ότι υπάρχουμε, είμαστε και εμείς εδώ και μην αποφασίζεται για μας χωρίς εμάς. Δεν ξέρω τι απ όλα αυτά είναι ή  εάν είναι και όλα μαζί.

Πρόπερσι το καλοκαίρι είχε έλθει ένας παιδικός φίλος από την Αμερική οικονομολόγος μέσα στα μεγάλα φάνς και παρουσία φίλων μέσα στις πολλές συζητήσεις για την Ελλάδα του κάναμε και ένα καίριο ερώτημα τελικά για την κατάσταση  ποιος φταίει εμείς ή είναι σχέδια των μεγάλων δυνάμεων. Η απάντηση ήταν ότι είναι σχέδιο με το εξής τρίπτυχο προκειμένου να ελέγχεται εντελώς η χώρα,1) οικονομική εξαθλίωση, 2) υποβάθμιση ή διάλυση του στρατού και  3)απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής.  Απ΄ ότι φαίνεται μέχρις στιγμής και τα τρία βρίσκονται σε καλό δρόμο και οδεύουμε στο πουθενά η σε αυτό που ξέρουν που θα μας πάνε οι μεγάλοι, με βάρκα την ελπίδα. Βέβαια έχουμε και εμείς μερίδιο σε όλα αυτά γιατί πιστέψαμε στο ψεύτικο όνειρο της οικονομικής φούσκας που ζούσαμε  του οχαδελφισμού , του παρτακισμού  και δεν καταλαβαίναμε ότι θα έλθει η ώρα που η φούσκα θα σκάσει. Και ήλθε η ώρα τώρα να μας πάρουν και τα σώβρακα.

Γι΄αυτό  ο λαός  και όλοι μας ατομικά κατά την γνώμη μου, να κάνουμε ταπεινή αυτογνωσία, να διαβάζουμε την ιστορία μας όσο μπορούμε αντικειμενικά, να έχουμε όσο μπορούμε γνώση των πραγμάτων για να μη μας ξεγελάνε, να παίρνουμε διδάγματα ρεαλιστικά από την ιστορία, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο και να είμαστε έτοιμη να αντιδράσουμε  κάθε στιγμή όχι σαν όχλος αλλά  σαν ατομική συλλογικότητα που ξέρει τι θέλει και θα γίνει η μάζα και η δύναμη για να αλλάξει κάποια πράγματα.

                                                                            Χίος 05 Φεβ 2018-02-06    Οθων Τρέμης

 

 

 

 

 

 

Άλλες απόψεις: Του Οθωνα Τρέμη