Στον ΕΦΚΑ και στην Εφορία η Ισαβέλλα Μπουρνιά

Δελτίο Τύπου
Πέμ, 27/06/2019 - 14:52

Σήμερα 27 Ιουνίου 2019 η υποψήφια Βουλευτής Χίου Ισαβέλλα Αδ. Μπουρνιά επισκέφθηκε το ΕΦΚΑ Χίου.  Η κυρία Μπυρνιά αφού συνομίλησε με τους υπαλλήλους συζήτησε με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Μισθωτών κυρία Αμαλία Κουκλινού για τα τρέχοντα θέματα του οργανισμού.  Η κυρία Κουκλινού ενημέρωση την κυρία Μπουρνιά για τη μετάπτωση του Φορέα την εξέλιξη σε ΕΦΚΑ μισθωτών και ΕΦΚΑ μη μισθωτών, την πρόσφατη συστέγαση του ΤΣΜΕΔΕ στο κτίριο για την εξοικονόμηση πόρων, την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν και ολοκληρωθούν οι κρίσεις. 

Συμφώνησαν για την αναγκαιότητα επάνδρωσης των υπηρεσιών υγείας και την αναγκαιότητα των κοινωνικών παροχών με την ενσωμάτωση πάντα της νησιωτικότητας.  Συζητήθηκε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ΝΑΤ στη Χίο αλλά υπηρεσίες Οίκου Ναύτου ως κομμάτι παροχών.  Συνομίλησαν επίσης για το μελλοντικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας στο κομμάτι αυτό.

Επίσης σήμερα η υποψήφια Βουλευτής Χίου Ισαβέλλα Αδ. Μπουρνιά επισκέφθηκε την Εφορεία Χίου καθώς και άλλες υπηρεσίες.  Η κυρία Μπουρνιά αφού συνομίλησε με τους υπαλλήλους συζήτησε με την Έφορο Χίου κυρία Μουτάφη για εκκρεμή θέματα της Χίου.  Η κυρία Μουτάφη την ενημέρωσε  για την ανάγκη επίλυσης του θέματος της φορολογία του Κάμπου και αν και κατά πόσο θα πρέπει να μπει στον αντικειμενικό. Ενημέρωσε την κυρία Μπουρνιά για τα στοιχεία της οικονομίας του νησιού και τόνισε ότι η οικονομία δεν πάει καλά.  Ακόμα και οι αγρότες έχουν παύσει τη δραστηριοποίησή τους γιατί με βάσει τον νόμο δεν επιθυμούν να πληρώνουν δύο και τρεις φορές.  Η κατάσταση της οικονομίας φαίνεται από τα έσοδα των καταστημάτων και μάλιστα από την υγιής επιχειρηματικότητα η οποία δεν πάει καλά.  Φαίνεται η αρνητική κατάσταση από την απόδοση του ΦΠΑ από τον φόρο που πληρώνουν.  Η δύο κυρίες συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στην επιχειρηματικότητα, στους νέους στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, σε ανάπτυξη γυναικείων συνεταιρισμών.  Πρέπει να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα καθαρά χιώτικων προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα