Αδιαφορία γονιών

Παρ, 20/01/2023 - 10:38
Ένας μικρός γκρεμός που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά υπάρχει κάτω από το τοιχαλάκι που περιτριγυρίζει την πλατεία Αγ. Ερμιόνης, δίπλα στο Μπαχάρι

Πολλούς «άγγιξε» το χρονογράφημα «Προστατέψτε τα παιδιά» που έγραφα προχτές, για τον κίνδυνο που διατρέχουν ειδικότερα στο γκρεμό κάτω από την πλατεία της Αγίας Ερμιόνης. Με την παιδική τρέλα τους δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που συνεπάγονται από κάποια παιχνίδια τους. Και δυστυχώς οι γονείς τους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και σε πολλές άλλες, αδιαφορούν για την ενδεχόμενη κατάληξη…

Σχόλια από αναγνώστριες της στήλης επιβεβαιώνουν όλα όσα έγραφα…

***ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ: Όπως πολύ σωστά αναφέρατε: 'οι γονείς τρώνε και πίνουν' και τα παιδιά αλωνίζουν έξω χωρίς καμία εποπτεία. Σαφώς και ο Δήμος θα πρέπει να φτιάξει τον τοίχο (όπως και τόσα, μα τόσα άλλα), όμως το βαθύτερο θέμα είναι νομίζω να ασχολούνται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι γονείς με τα παιδιά τους (εφόσον αποφάσισαν να αποκτήσουν οικογένεια) στην έξοδό τους. Στην καφετέρια, στη βόλτα, στο εστιατόριο κ.λπ.

Εννοώ να μην τους «πετάνε» ένα tablet, ένα κινητό για να τα βγάλουν από το κεφάλι τους ή να αδιαφορούν για το πού κινούνται όση ώρα συζητούν εκείνοι ή γευματίζουν με φίλους.

Η δημιουργική ενασχόληση με τα παιδιά, η ασφάλειά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση (όπως και η παιδεία τους), οπότε καλό είναι όλοι να ασχολούμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι επένδυση σε κάθε κοινωνία. Η καλύτερη νομίζω. Δεν θα πω περισσότερα, επειδή σαν εκπαιδευτικός που είμαι, στους καιρούς που διανύουμε θα με στήσουν στον τοίχο.

***ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΤΑΚΗ: Έχεις δίκιο με αυτά που γράφεις, αλλά και οι γονείς, πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους και όχι για την ησυχία τους να τα αφήνουν αμολητά.

***ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΙΤΟΥ: Καλά τα λες. Και εγώ τα βλέπω Δημήτρη. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει κάτι.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα