Οι σταυροί

Σάβ, 23/09/2023 - 07:20

Ολοένα και λιγοστεύουν οι μέρες για την 8η Οκτωβρίου κα για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Και είναι και πολύ σημαντικές, ε; Θα εκλέξουμε εκείνους που θα έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας. Και μάλιστα για πέντε, παρακαλώ, χρόνια. Καλοί ή κακοί θα κάτσουν στο σβέρκο μας για πέντε ολόκληρα χρόνια!

Και ειδικά για τις δημοτικές τα ψηφοδέλτια θα είναι «σεντόνια».  Και οι ψηφοφόροι θα αρχίσουν να γυρεύουν… σταυρωμένα ψηφοδέλτια, ειδικά για τις δημοτικές, γιατί φοβούνται ότι θα τα κάνουν μπάχαλο καθώς, κατά την άποψή τους, οι σταυροί είναι μπερδεμένοι. Βλέπετε η σταυροδοσία διαφέρει και αλλού χρειάζονται περισσότεροι και αλλού λιγότεροι σταυροί. Προκειμένου, λοιπόν, να έχουν ήσυχο το κεφαλάκι τους και να μην μπουν στο παραβάν και, ψάχνοντας πόσους σταυρούς πρέπει να βάλουν, να ξεχάσουν να βγουν, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, αναζητούν ψηφοδέλτια εκ των προτέρων. Πάντως, επειδή θα υπάρχουν και εκείνοι που δεν θα ξέρουν «πού πάνε τα τέσσερα», προβλέπουμε μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας και τους δικαστικούς αντιπροσώπους στην τσίτα να βοηθούν τους… «ανήμπορους».

Εν τω μεταξύ δε φαντάζεστε πόσες ιερές και ανίερες συμμαχίες είναι σε εξέλιξη, μετρημένες μέρες πριν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου… Το τι συμφωνίες γίνονται κάτω από το τραπέζι μεταξύ υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων είναι το «κάτι άλλο». Εξυπακούεται, βέβαια, ότι όλα αυτά γίνονται μεταξύ των υποψηφίων των συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο και την Περιφέρεια, γιατί οι υποψήφιοι των λεγόμενων «μικρών» δεν μπαίνουν και δεν μπήκαν ποτέ σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Όμως ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων των συνδυασμών που διεκδικούν τη δημοτική ή περιφερειακή αρχή είναι μεγάλος και όλα, ακόμα και τα πιο τρελά και παλαβά, θεωρούνται θεμιτά.

Έτσι δεν έχουν καμιά δυσκολία «γαλάζιοι» να συμμαχούν με «πράσινους» και άλλους γαλάζιους προκειμένου να εξασφαλίσουν με… ανταλλαγή, κάποια σταυρουδάκια. Βλέπετε θα ζούμε στον αστερισμό των σταυρών μέχρι την Κυριακή και όλα επιτρέπονται…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα