"Δεν μπορείς να κάνεις την πρώτο χειρουργείο κοιλιακής αορτής και από πάνω τα νερά να στάζουν"

ΧΡΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΛΕΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 06/03/2018 - 14:24

 

Στις  χρόνιες… παθήσεις  των κτηριακών υποδομών του Νοσοκομείου Χίου αναφέρθηκε το σωματείο Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο  επιρρίπτοντας ευθύνες στις εκάστοτε διοικήσεις , εκτιμώντας ότι δεν ασκείται η ανάλογη πίεση προς την πολιτεία.

«Κανείς δεν αμφισβητεί τις υψηλά παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες , ούτε τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΧΟΧ  Γιάννης Λαμπαδοχυτός, συμπληρώνοντας ότι «είναι λίγο οξύμωρο να  κάνεις το πρώτο χειρουργείο κοιλιακής αορτής και από πάνω να στάζουν νερά».

Τα κτιριακά προβλήματα , σύμφωνα με τον  ΣΕΣΝΟΧ, εντοπίζονται κυρίως στα χειρουργεία, αλλά και στην Μαιευτική κλινική στην οποία μάλιστα δόθηκε και εντολή να κλείσουν τα χειρουργεία .

«Αυτά που μεταφέρει το σωματείο προς τα έξω είναι η φωνή του πολίτη , που ζει και βλέπει την κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα καταγγέλλει», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσουράκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υποστελέχωση που υπάρχει σε όλους τους τομείς του προσωπικού, τονίζοντας ότι «υπάρχουν ειδικότητες όπως πχ του δερματολόγου και του οδοντίατρου που δεν διαθέτει το Νοσοκομείο».

«Δυστυχώς έχουμε 16.000 Έλληνες γιατρούς που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό και δεν στελεχώνουν τα δημόσια νοσοκομεία , για διάφορους λόγους».

Από τις καταγγελίες του ΣΕΣΧΝΟΧ για τα κτιριακά προβλήματα δεν μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, το κτίριο της οποίας παραμένει κλειστό, λόγο των προβλημάτων που παρουσίασε, και οι ασθενείς διασκορπισμένοι, όπως ανέφεραν τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ, σε άλλες κλινικές.

«Είναι θετική είδηση η ένταξη στο ΕΣΠΑ, του κτηρίου της παθολογικής  αλλά πότε θα γίνει αυτό; Πότε θα μπουν οι ασθενείς στο νέο κτήριο; Το λιγότερο σε τρία χρόνια», ανέφερε ο κ. Κουτσουράκης, συμπληρώνοντας «μέχρι τότε τι;;».

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΝΟΧ, τόνισαν ότι είναι τόσα πολλά τα κτιριακά προβλήματα, τόσο  μικρή η διάθεση της πολιτείας να βοηθήσει, και τόσο λίγη η πίεση που ασκείται από την διοίκηση  για αποκατάσταση των προβλημάτων ,  που το σωματείο σκέπτεται να διεκδικήσει δικαστικά την απόδοση  ευθυνών  , προκειμένου να βρεθεί που πήγαν τόσα εκατομμύρια και δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές.

se_posa_hronia_tha_kleisei_i_pligi_tis_pathologikis

Σχετικά Άρθρα