Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

"Δεν μπορείς να κάνεις την πρώτο χειρουργείο κοιλιακής αορτής και από πάνω τα νερά να στάζουν"

ΧΡΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΛΕΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 06/03/2018 - 14:24

 

Στις  χρόνιες… παθήσεις  των κτηριακών υποδομών του Νοσοκομείου Χίου αναφέρθηκε το σωματείο Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο  επιρρίπτοντας ευθύνες στις εκάστοτε διοικήσεις , εκτιμώντας ότι δεν ασκείται η ανάλογη πίεση προς την πολιτεία.

«Κανείς δεν αμφισβητεί τις υψηλά παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες , ούτε τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΧΟΧ  Γιάννης Λαμπαδοχυτός, συμπληρώνοντας ότι «είναι λίγο οξύμωρο να  κάνεις το πρώτο χειρουργείο κοιλιακής αορτής και από πάνω να στάζουν νερά».

Τα κτιριακά προβλήματα , σύμφωνα με τον  ΣΕΣΝΟΧ, εντοπίζονται κυρίως στα χειρουργεία, αλλά και στην Μαιευτική κλινική στην οποία μάλιστα δόθηκε και εντολή να κλείσουν τα χειρουργεία .

«Αυτά που μεταφέρει το σωματείο προς τα έξω είναι η φωνή του πολίτη , που ζει και βλέπει την κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα καταγγέλλει», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσουράκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υποστελέχωση που υπάρχει σε όλους τους τομείς του προσωπικού, τονίζοντας ότι «υπάρχουν ειδικότητες όπως πχ του δερματολόγου και του οδοντίατρου που δεν διαθέτει το Νοσοκομείο».

«Δυστυχώς έχουμε 16.000 Έλληνες γιατρούς που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό και δεν στελεχώνουν τα δημόσια νοσοκομεία , για διάφορους λόγους».

Από τις καταγγελίες του ΣΕΣΧΝΟΧ για τα κτιριακά προβλήματα δεν μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, το κτίριο της οποίας παραμένει κλειστό, λόγο των προβλημάτων που παρουσίασε, και οι ασθενείς διασκορπισμένοι, όπως ανέφεραν τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ, σε άλλες κλινικές.

«Είναι θετική είδηση η ένταξη στο ΕΣΠΑ, του κτηρίου της παθολογικής  αλλά πότε θα γίνει αυτό; Πότε θα μπουν οι ασθενείς στο νέο κτήριο; Το λιγότερο σε τρία χρόνια», ανέφερε ο κ. Κουτσουράκης, συμπληρώνοντας «μέχρι τότε τι;;».

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΝΟΧ, τόνισαν ότι είναι τόσα πολλά τα κτιριακά προβλήματα, τόσο  μικρή η διάθεση της πολιτείας να βοηθήσει, και τόσο λίγη η πίεση που ασκείται από την διοίκηση  για αποκατάσταση των προβλημάτων ,  που το σωματείο σκέπτεται να διεκδικήσει δικαστικά την απόδοση  ευθυνών  , προκειμένου να βρεθεί που πήγαν τόσα εκατομμύρια και δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 16:02

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση του ΣΕΣΝΟΧ με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Η τελευταία ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον εκφοβισμό μέλους του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ για δηλώσεις που έκανε σε τοπικό ΜΜΕ. Η διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων εποχών, κάλεσε σε απολογία μέλος του Δ.Σ. του σωματείου. Υπενθυμίζουμε στην διοικήτρια ότι τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η άποψη του Σωματείου μπορεί να μην είναι αρεστή στην Διοικήτρια, όμως εμείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν πτοούμαστε, ούτε από κλήσεις σε απολογία, ούτε από συκοφαντίες, ούτε από ραδιουργίες. Το σωματείο μας (ΣΕΣΝΟΧ) έχει ιστορικά αποδείξει ότι δεν διαπραγματεύεται την δημόσια δωρεάν ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους τους κατοίκους του νομού. Και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Αντί λοιπόν να σπαταλάνε χρόνο και ενεργητικότητα ας μας απαντήσουν οι διοικούντες:

  • Πόσο προσωπικό μόνιμο θα προσληφθεί τη στιγμή που οι κλινικές λειτουργούν στα όρια ή και κάτω από τα όρια της ασφάλειας;
  • Πότε προβλέπεται να γίνουν οι προσλήψεις για τη λειτουργία της νέας ψυχιατρικής κλινικής;
  • Πότε θα λειτουργήσει πλήρως η ΜΕΘ;
  • Πότε θα δημιουργηθεί αξιοπρεπής και ασφαλής χώρος για τους χημειοθεραπευόμενους;
  • Τι γίνεται με τις τεράστιες λίστες αναμονής για την πραγματοποίηση εξετάσεων (αξονική, μαγνητική, υπέρηχος) που έχουν φτάσει ως τον Ιούνιο 2020;
  • Τι γίνεται με την επισκευή του κτηρίου της παλαιάς χειρουργικής;
  • Πως αξιοποιείται η περιουσία του νοσοκομείου, όπου τη στιγμή αυτή δεκάδες κτήρια που ανήκουν στο νοσοκομείο όχι μόνο δεν επισκευάζονται αλλά ρημάζουν;

Ας ασχοληθεί με αυτά τα σοβαρά η διοικήτρια και ας απέχει από τις διώξεις συνδικαλιστών.

Επίσης, θα θέλαμε να σας πληροφορήσαμε -γιατί ως φαίνεται δεν το γνωρίζετε- ότι βάση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 αρ. 14 ο εργοδότης απαγορεύεται να επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, τη λειτουργία και τη δράση των συνδικαλιστικών οργάνων. Οι συνδικαλιστές οφείλουν να απολογηθούν για τη δράση τους μόνο στους συναδέλφους εργαζόμενους, που τους στηρίζουν και τους εκλέγουν στη συγκεκριμένη θέση και όχι στους εργοδότες διοικητές τους!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας

Γιάννης Λαμπαδοχυτός                 Ολυμπία Κουβαρά "