Χίος, Τρίτη 20 Νοεμβρίου

Ημουν κι' εγώ Πρόσκοπος

Αρθρο του Στρατή Μπαλάσκα
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 10/10/2018 - 19:42

Λίγοι θα το θυμούνται... Τότε που στην κορύφωση της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, το Νοέμβριο του 2015, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν μια δράση επαγγελματικού προσανατολισμού που πολύ εύκολα μετατράπηκε σε δράση Αγωγής και Δημοκρατίας. Επισκέφθηκαν το θρυλικό ΠΛΣ 602, το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που το πλήρωμα του έχει σώσει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, μεγάλους και μικρά παιδιά, στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας.
Και συζητήσανε με τον κυβερνήτη του, Ανθυποπλοίαρχο τότε Κυριάκο Παπαδόπουλο για το επάγγελμα του Λιμενικού, όπως και για τις ηρωικές πράξεις του πληρώματος του σκάφους.
Το θυμηθήκαμε σήμερα με αφορμή το άγγελμα του ξαφνικού θανάτου του Κυριάκου που στα 44 του χρόνια αναχώρησε για το Δημιουργό. Και θυμηθήκαμε τη χαρά του σαν του δώσαμε ένα μπλε μαντήλι και υψώθηκε στα ύψη στα μάτια των παιδιών σαν τους είπε "ήμουνα κι εγώ ξέρετε πρόσκοπος... Στους προσκόπους έμαθα πως η ζωή αξίζει όταν προσφέρεις στο διπλανό σου".
Σε ευχαριστούμε αδελφέ μας Κυριάκο για το παράδειγμα. 

Στρατής Μπαλάσκας

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/11/2018 - 15:17

Το «πράσινο φως» στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των υδατοδρομιών άναψε το νέο νομοσχέδιο  που ψηφίστηκε στις 11 Οκτωβρίου.

«Η  Περιφέρεια καλεί τα Λιμενικά Ταμεία από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε τηλεδιάσκεψη στις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να εξεταστεί το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Γιάννης Ξενάκης.

«Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας προβλέπει  10  υδατοδρόμια σε νησιά του Βορείου Αιγαίου που θα τα συνδέει τόσο μεταξύ τους όσο και με νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ωστόσο είναι στη βούληση και την πολιτική των διοικήσεων των λιμενικών ταμείων αν θα προχωρήσουν σε μελέτες και αναζήτηση ιδιωτών για την δημιουργία και δρομολόγηση υδροπλάνων στα νησιά», συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης .

prasino_fos_gia_10_ydatodromia_sto_v_aigaio