Χίος, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Ημουν κι' εγώ Πρόσκοπος

Αρθρο του Στρατή Μπαλάσκα
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 10/10/2018 - 19:42

Λίγοι θα το θυμούνται... Τότε που στην κορύφωση της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, το Νοέμβριο του 2015, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν μια δράση επαγγελματικού προσανατολισμού που πολύ εύκολα μετατράπηκε σε δράση Αγωγής και Δημοκρατίας. Επισκέφθηκαν το θρυλικό ΠΛΣ 602, το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που το πλήρωμα του έχει σώσει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, μεγάλους και μικρά παιδιά, στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας.
Και συζητήσανε με τον κυβερνήτη του, Ανθυποπλοίαρχο τότε Κυριάκο Παπαδόπουλο για το επάγγελμα του Λιμενικού, όπως και για τις ηρωικές πράξεις του πληρώματος του σκάφους.
Το θυμηθήκαμε σήμερα με αφορμή το άγγελμα του ξαφνικού θανάτου του Κυριάκου που στα 44 του χρόνια αναχώρησε για το Δημιουργό. Και θυμηθήκαμε τη χαρά του σαν του δώσαμε ένα μπλε μαντήλι και υψώθηκε στα ύψη στα μάτια των παιδιών σαν τους είπε "ήμουνα κι εγώ ξέρετε πρόσκοπος... Στους προσκόπους έμαθα πως η ζωή αξίζει όταν προσφέρεις στο διπλανό σου".
Σε ευχαριστούμε αδελφέ μας Κυριάκο για το παράδειγμα. 

Στρατής Μπαλάσκας

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/09/2019 - 16:33

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος με ανακοίνωση του επεκτείνεται και πέραν της δολοφονίας των ζώων με φόλες, αναρωτιέται ποιοί πουλάνε τα δηλητήρια.

Η Αστυνομία μήπως γνωρίζει τέτοια καταστήματα;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού: 

"Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, σοκαρισμένος από όσο συνέβησαν στη Νότια Χίο, καταδικάζει τη δολοφονία 25 και ίσως περισσότερων κυνηγετικών σκύλων!

Μέχρι σήμερα, ερχόμασταν αντιμέτωποι καθημερινά με την εξόντωση αδέσποτων σκύλων με αυτό τον τρόπο.

Από προχθές, τα όρια έχουν ξεπεραστεί, και το θράσος περισσεύει!

Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν την υπόθεση και να πράξουν τα δέοντα, όπως ορίζει ο Νόμος.

Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι είναι σχεδόν αδύνατο.

Ωστόσο, ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνει αυστηρότερος έλεγχος σε αυτούς που πωλούν δηλητήρια παρανόμως. Η πρασιγκουρίνη και το υδροκυάνιο είναι υλικά απαγορευμένα προς πώληση, κι όμως έχουν πεθάνει σκυλιά από αυτά.

Έχει, επανειλημμένως, ειπωθεί ότι η φόλα δεν είναι απλώς μία μορφή δολοφονίας ενός ζώου. Η φόλα είναι ένας αργός και επώδυνος θάνατος, που «σερβίρεται» στο ζώο με τη μορφή λιχουδιάς. Αυτό την πλησιάζει απονήρευτο και κουνώντας ευχαριστημένο την ουρά του. Το τέλος γνωστό, αυτή η ουρά θα «σιωπήσει» με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι ότι αυτά τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε όλοι και να μη μένουμε απαθείς. Πρέπει να γίνουμε η φωνή τους και να διεκδικούμε τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τη δικαίωσή τους σε περίπτωση κακομεταχείρισης ή θανάτου, θυμίζοντας σε όποιον τα απειλεί ότι θα υποστεί τις συνέπειες και καταγγέλλοντας στην αστυνομία το δολοφόνο. Ο Νόμος προβλέπει εξαιρετικά βαριές ποινές σε περίπτωση θανάτου ζώου από φόλα! (έως 5 χρόνια φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 30.000ευρώ).  

Λυπόμαστε θερμά για την απώλεια όλων αυτών των σκύλων κι ελπίζουμε να μην δούμε ξανά τέτοιου είδους πρακτικές.

Ο Σύλλογος βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε θεωρεί, ότι ο Σύλλογος μπορεί να του προσφέρει βοήθεια."