Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

«Μεγαλώνει» ο παιδικός σταθμός του Βροντάδου, στα «σπάργανα» νέος στο Χαλκειό

Παρ, 25/09/2015 - 14:40

Με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για εγγραφές βρεφών και νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και με δεδομένο τον κορεσμό που υπάρχει πλέον στους σταθμούς της πόλης της Χίου, ο Δήμος κάνει περιφερειακό άνοιγμα, αρχής γενομένης από την αύξηση των τμημάτων του σταθμού του Βροντάδου και βάζοντας τις βάσεις για λειτουργία – ενδεχόμενα και από φέτος- νέου σταθμού στο Χαλκειό.

Ήδη το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, που έχει την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς, καλεί τους γονείς που ενδιαφέρονται για εγγραφή των βρεφών και παιδιών τους να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί θα μπορέσει να λειτουργήσει ένα ακόμη βρεφικό τμήμα και ένα παιδικό στο σταθμό του Βροντάδου, όπου υπάρχει η κτηριακή υποδομή αλλά και η δυνατότητα στελέχωσης με προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ.

Μ’αυτόν τον τρόπο, όπως εξήγησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντελής Καμπούρης, θα υπάρξει καλύτερη γεωγραφική κατανομή των παιδιών και παράλληλα θα εξυπηρετηθούν γονείς οι οποίοι έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών.

Επίσης γνωστοποίησε ότι σχεδιάζεται – και σύντομα θα εισαχθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο- η παραχώρηση του πρώην δημοτικού σχολείου στο Χαλκειό στο νομικό πρόσωπο για να στεγαστεί εκεί ο δεύτερος βρεφονηπιακός σταθμός στα Καμπόχωρα (υπάρχει ήδη ένας στο Βερβεράτο).

«Ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες (αδειοδοτήσεις, διαρρυθμίσεις του χώρου κ.ο.κ) και εφόσον ληφθεί θετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, ο σταθμός, από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού – από το ΕΣΠΑ έχουν εγκριθεί συνολικά 15 θέσεις – θα μπορέσει να λειτουργήσει από φέτος. Αν όχι φέτος, σίγουρα αυτό θα γίνει του χρόνου», κατέληξε ο κ. Καμπούρης.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 22/01/2020 - 21:41

Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία, στις 9:22 μ.μ. 

Ο σεισμός είχε βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε Χίο και Λέσβο.