Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

«Μεγαλώνει» ο παιδικός σταθμός του Βροντάδου, στα «σπάργανα» νέος στο Χαλκειό

Παρ, 25/09/2015 - 14:40

Με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για εγγραφές βρεφών και νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και με δεδομένο τον κορεσμό που υπάρχει πλέον στους σταθμούς της πόλης της Χίου, ο Δήμος κάνει περιφερειακό άνοιγμα, αρχής γενομένης από την αύξηση των τμημάτων του σταθμού του Βροντάδου και βάζοντας τις βάσεις για λειτουργία – ενδεχόμενα και από φέτος- νέου σταθμού στο Χαλκειό.

Ήδη το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, που έχει την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς, καλεί τους γονείς που ενδιαφέρονται για εγγραφή των βρεφών και παιδιών τους να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί θα μπορέσει να λειτουργήσει ένα ακόμη βρεφικό τμήμα και ένα παιδικό στο σταθμό του Βροντάδου, όπου υπάρχει η κτηριακή υποδομή αλλά και η δυνατότητα στελέχωσης με προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ.

Μ’αυτόν τον τρόπο, όπως εξήγησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντελής Καμπούρης, θα υπάρξει καλύτερη γεωγραφική κατανομή των παιδιών και παράλληλα θα εξυπηρετηθούν γονείς οι οποίοι έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών.

Επίσης γνωστοποίησε ότι σχεδιάζεται – και σύντομα θα εισαχθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο- η παραχώρηση του πρώην δημοτικού σχολείου στο Χαλκειό στο νομικό πρόσωπο για να στεγαστεί εκεί ο δεύτερος βρεφονηπιακός σταθμός στα Καμπόχωρα (υπάρχει ήδη ένας στο Βερβεράτο).

«Ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες (αδειοδοτήσεις, διαρρυθμίσεις του χώρου κ.ο.κ) και εφόσον ληφθεί θετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, ο σταθμός, από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού – από το ΕΣΠΑ έχουν εγκριθεί συνολικά 15 θέσεις – θα μπορέσει να λειτουργήσει από φέτος. Αν όχι φέτος, σίγουρα αυτό θα γίνει του χρόνου», κατέληξε ο κ. Καμπούρης.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 15/08/2020 - 08:49

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου σε συνέχεια των προσπαθειών του να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το θέμα των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων, πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμολίων ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 09 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμολίων, την κα Κατερίνα Γεωργιακώδη, την κα Βούλα Φωτεινού και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας των Αρμολίων κο Κυριάκο Γιαγκουδάκης, για την οργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς και τα ζώα» που πραγματοποιήθηκε, στην πάνω πλατεία των Αρμολίων. Ευχαριστεί επίσης θερμά, τον κτηνίατρο κο Εμμανουήλ Βουγαζιανό, για την  παρουσίαση που μας παραχώρησε αναφορικά με την ιατρική φροντίδα των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων.

Ειδική μνεία οφείλει να γίνει στον κ. Γεώργιο Κλαμενάκη, Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του αλλά επιπρόσθετα γιατί είναι σε κάθε δράση μας αρωγός.

Ευχαριστούμε θερμά, που δόθηκε βήμα στο Σύλλογο, ώστε να ακουστούν προβληματισμοί, προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης αυτών.

Ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια και ενδιαφέρον κι από άλλες τοπικές κοινότητες αναφορικά με το θέμα των ζώων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι κάτοικοι συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη στείρωση 20 αδέσποτων γατών.