Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Απολυμάνσεις στο Τελωνείο για αποτροπή εισόδου ζωονόσων από Τουρκία

Μέχρι 24 Ιανουαρίου κατάθεση προσφορών από τους υποψήφιους ανάδοχους
Τρί, 14/01/2020 - 15:28

Ανάδοχο που να διενεργεί απολυμάνσεις στο Τελωνείο της Χίου προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στη Χίο ζωονόσων, οι οποίες ενδημούν στα γειτονικά Τουρκικά παράλια, αναζητεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου  .

Τα νοσήματα αυτά, όπως η ευλογιά του προβάτου, ο αφθώδης πυρετός, ο καταρροϊκός πυρετός, η πανώλη των χοίρων κλπ θα έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στο ζωικό κεφάλαιο και το εισόδημα των κτηνοτρόφων σε περιπτώσεις εμφάνισης και επέκτασης τους στο νησί μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνει τα παρακάτω:

Πέρα των όποιων άλλων μέτρων έχουν ληφθεί, ουσιώδους σημασίας είναι και απαιτείται, η διενέργεια απολυμάνσεων στα σημεία εισόδου του νησιού από την Τουρκία, δηλαδή στο τελωνείο της Χίου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τις κατά νόμο προϋποθέσεις, όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την κατάθεση σχετικής οικονομικής προσφοράς για την ανάληψη διενέργειας των απολυμάνσεων.

 Οι απολυμάνσεις αφορούν:

1. τη διαβροχή καθημερινά με απολυμαντικό υγρό, απολυμαντικών ταπήτων κατά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων. Οι απολυμαντικοί τάπητες θα είναι τοποθετημένοι στο σημείο εξόδου των επισκεπτών από το σκάφος, ώστε να απολυμαίνονται τα υποδήματα και οι ρόδες των οχημάτων και στην είσοδο του τελωνείου, τις απογευματινές ή και πρωινές ώρες, κατά την άφιξη των σκαφών από την Τουρκία.

2. Ο υπεύθυνος των απολυμάνσεων θα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο του τελωνείου, μισή ώρα πριν την άφιξη των σκαφών.

3. Το πρόγραμμα των αφίξεων και οι ώρες, θα οριστούν σε συνεννόηση και συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χίου και το Τελωνείο.

4.Ο ανάδοχος, έχει την υποχρέωση να συμπληρώνει εβδομαδιαίο ημερολόγιο διενέργειας απολυμάνσεων, όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία απολύμανσης, η ώρα, και η ποσότητα απολυμαντικού που χρησιμοποιήθηκε.

5.Η δράση αφορά το έτος 2020.

 Η Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, έχει την υποχρέωση να διενεργεί τυχαίους ελέγχους της διαδικασίας.

 Προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, παρακαλούμε για την κατάθεση των προσφορών, μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου (τηλ:2271353203- 206 κ. Αμέντα)

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 21:57

Ποδαρικό στις 2.20 το μεσημέρι της Πέμπτης έκανε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης η πρώτη ολλανδική πτήση τσάρτερ της εταιρείας Corendon.

Συνολικά αποβιβάστηκαν στον νέο τερματικό σταθμό 110 ταξιδιώτες, τους οποίους υποδέχθηκαν η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και το Επιμελητήριο Λέσβου, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας στο νησί μας, έχοντας ετοιμάσει ένα μικρό τελετουργικό με παραδοσιακή μουσική και χορευτές, ενώ κερνούσαν διάφορα εδέσματα από τοπικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πτήση της Corendon που ξεκίνησε από το Άμστερνταμ, προσγειώθηκε πρώτα στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» στη Σάμο, αποβιβάζοντας περίπου 70 ταξιδιώτες, πριν έρθει στη Μυτιλήνη.

Μ

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, με βάση τα μέτρα ασφαλείας που έχει αποφασίσει η πολιτεία για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19, περίπου 30 Ολλανδοί επιβάτες της πτήσης, ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά για τον κορονοϊό. Μια αναγκαία διαδικασία, που ωστόσο καθυστέρησε αρκετά την έξοδο από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.