Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Απολυμάνσεις στο Τελωνείο για αποτροπή εισόδου ζωονόσων από Τουρκία

Μέχρι 24 Ιανουαρίου κατάθεση προσφορών από τους υποψήφιους ανάδοχους
Τρί, 14/01/2020 - 15:28

Ανάδοχο που να διενεργεί απολυμάνσεις στο Τελωνείο της Χίου προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στη Χίο ζωονόσων, οι οποίες ενδημούν στα γειτονικά Τουρκικά παράλια, αναζητεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου  .

Τα νοσήματα αυτά, όπως η ευλογιά του προβάτου, ο αφθώδης πυρετός, ο καταρροϊκός πυρετός, η πανώλη των χοίρων κλπ θα έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στο ζωικό κεφάλαιο και το εισόδημα των κτηνοτρόφων σε περιπτώσεις εμφάνισης και επέκτασης τους στο νησί μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνει τα παρακάτω:

Πέρα των όποιων άλλων μέτρων έχουν ληφθεί, ουσιώδους σημασίας είναι και απαιτείται, η διενέργεια απολυμάνσεων στα σημεία εισόδου του νησιού από την Τουρκία, δηλαδή στο τελωνείο της Χίου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τις κατά νόμο προϋποθέσεις, όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την κατάθεση σχετικής οικονομικής προσφοράς για την ανάληψη διενέργειας των απολυμάνσεων.

 Οι απολυμάνσεις αφορούν:

1. τη διαβροχή καθημερινά με απολυμαντικό υγρό, απολυμαντικών ταπήτων κατά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων. Οι απολυμαντικοί τάπητες θα είναι τοποθετημένοι στο σημείο εξόδου των επισκεπτών από το σκάφος, ώστε να απολυμαίνονται τα υποδήματα και οι ρόδες των οχημάτων και στην είσοδο του τελωνείου, τις απογευματινές ή και πρωινές ώρες, κατά την άφιξη των σκαφών από την Τουρκία.

2. Ο υπεύθυνος των απολυμάνσεων θα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο του τελωνείου, μισή ώρα πριν την άφιξη των σκαφών.

3. Το πρόγραμμα των αφίξεων και οι ώρες, θα οριστούν σε συνεννόηση και συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χίου και το Τελωνείο.

4.Ο ανάδοχος, έχει την υποχρέωση να συμπληρώνει εβδομαδιαίο ημερολόγιο διενέργειας απολυμάνσεων, όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία απολύμανσης, η ώρα, και η ποσότητα απολυμαντικού που χρησιμοποιήθηκε.

5.Η δράση αφορά το έτος 2020.

 Η Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, έχει την υποχρέωση να διενεργεί τυχαίους ελέγχους της διαδικασίας.

 Προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, παρακαλούμε για την κατάθεση των προσφορών, μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου (τηλ:2271353203- 206 κ. Αμέντα)

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΜΧ
Δευ, 24/02/2020 - 17:21
Πενθεί η ΕΜΧ

Το Διοικητικό της Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου από την πρώτη στιγμή που ήλθε σε γνώσή του η απάτη σε βάρος του Οργανισμού ποσού αξίας 348.278,20€ έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα  μέτρα νομικού και διοικητικού  χαρακτήρα  -προς  πάσα  κατεύθυνση-  για  τη  διαφύλαξη  των συμφερόντων και της φήμης του Οργανισμού.

Έχοντας ολοκληρώσει τις εσωτερικές διαδικασίες, και έχοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, διερευνήσει το όλο θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο, έχει ήδη αποφασίσει  τη  σύγκληση  Έκτακτης  Γενικής  Συνέλευσης  για  την  πλήρη ενημέρωση των Αντιπροσώπων της.

Επειδή η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, και οι διωκτικές και εισαγγελικές αρχές βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της δικογραφίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Χ με υπευθυνότητα, διαφάνεια και σύνεση, χειρίζεται την υπόθεση  με  μοναδικό  γνώμονα  την  κατοχύρωση  των  συμφερόντων  του Οργανισμού.»