Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Απολυμάνσεις στο Τελωνείο για αποτροπή εισόδου ζωονόσων από Τουρκία

Μέχρι 24 Ιανουαρίου κατάθεση προσφορών από τους υποψήφιους ανάδοχους
Τρί, 14/01/2020 - 15:28

Ανάδοχο που να διενεργεί απολυμάνσεις στο Τελωνείο της Χίου προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στη Χίο ζωονόσων, οι οποίες ενδημούν στα γειτονικά Τουρκικά παράλια, αναζητεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου  .

Τα νοσήματα αυτά, όπως η ευλογιά του προβάτου, ο αφθώδης πυρετός, ο καταρροϊκός πυρετός, η πανώλη των χοίρων κλπ θα έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στο ζωικό κεφάλαιο και το εισόδημα των κτηνοτρόφων σε περιπτώσεις εμφάνισης και επέκτασης τους στο νησί μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην οποία επισημαίνει τα παρακάτω:

Πέρα των όποιων άλλων μέτρων έχουν ληφθεί, ουσιώδους σημασίας είναι και απαιτείται, η διενέργεια απολυμάνσεων στα σημεία εισόδου του νησιού από την Τουρκία, δηλαδή στο τελωνείο της Χίου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τις κατά νόμο προϋποθέσεις, όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την κατάθεση σχετικής οικονομικής προσφοράς για την ανάληψη διενέργειας των απολυμάνσεων.

 Οι απολυμάνσεις αφορούν:

1. τη διαβροχή καθημερινά με απολυμαντικό υγρό, απολυμαντικών ταπήτων κατά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων. Οι απολυμαντικοί τάπητες θα είναι τοποθετημένοι στο σημείο εξόδου των επισκεπτών από το σκάφος, ώστε να απολυμαίνονται τα υποδήματα και οι ρόδες των οχημάτων και στην είσοδο του τελωνείου, τις απογευματινές ή και πρωινές ώρες, κατά την άφιξη των σκαφών από την Τουρκία.

2. Ο υπεύθυνος των απολυμάνσεων θα πρέπει να βρίσκεται στο χώρο του τελωνείου, μισή ώρα πριν την άφιξη των σκαφών.

3. Το πρόγραμμα των αφίξεων και οι ώρες, θα οριστούν σε συνεννόηση και συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χίου και το Τελωνείο.

4.Ο ανάδοχος, έχει την υποχρέωση να συμπληρώνει εβδομαδιαίο ημερολόγιο διενέργειας απολυμάνσεων, όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία απολύμανσης, η ώρα, και η ποσότητα απολυμαντικού που χρησιμοποιήθηκε.

5.Η δράση αφορά το έτος 2020.

 Η Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, έχει την υποχρέωση να διενεργεί τυχαίους ελέγχους της διαδικασίας.

 Προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, παρακαλούμε για την κατάθεση των προσφορών, μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου (τηλ:2271353203- 206 κ. Αμέντα)

Σχετικά Άρθρα

Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο REVOIL 2020
Δευ, 20/01/2020 - 19:17

Με μεγάλη επιτυχία και την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων υλοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο της REVOIL το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιανουαρίου 2020.

 

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κος Ευάγγελος Ρούσσος, η ομιλία του οποίου όρισε την έναρξη του συνεδρίου. Ο κος Ευάγγελος Ρούσσος δίνοντας έμφαση στον σπουδαιότερο παράγοντα επιτυχίας για την REVOIL, που είναι οι άνθρωποί της, ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τους κάλεσε να ανταποκριθούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη νέα απαιτητική χρονιά, έχοντας ως γνώμονα την ομαδικότητα και την εστίαση στο αποτέλεσμα.  

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με σπουδαίους Έλληνες αθλητές, αλλά και συντελεστές του αθλητισμού, που μοιράστηκαν πολύτιμες προσωπικές εμπειρίες τους, οι οποίες βρίσκουν καθημερινή εφαρμογή στις απαιτητικές συνθήκες των επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών, τιμητική ήταν η παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή Αντώνη Φώτση, του προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Μαρκόπουλου κου Πάρη Ευαγγελίου και του τεχνικού διευθυντή του Ηλυσιακού & προπονητή του Παναθηναϊκού κου Θανάση Θωμόπουλου.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου, έλαβε χώρα και η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ακολούθησε δεξίωση και διασκέδαση για όλους τους εργαζομένους.