Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Απογραφή ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβατοτρόφων και χοιροτρόφων

Οι μελισσοκόμοι λαμβάνουν τα Μητρώα Φαρμακευτικής Αγωγής από το Τμ. Κτηνιατρικής Χίου
Τρί, 07/11/2017 - 11:17

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Χίου ενημερώνει τους Αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή για την κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου.

Η απογραφή για τους αιγοπροβατοτρόφους διενεργείται  μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2017.

Η απογραφή για τους χοιροτρόφους διενεργείται μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2017

Η απογραφή μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://e-services.minagric.gr.

Η μη τήρηση των προβλεπομένων προθεσμιών κοινοποίησης στοιχείων επιφέρει κυρώσεις σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Επίσης το Τμήμα ενημερώνει τους  Μελισσοκόμους ότι πρέπει να προσέλθουν στην Υπηρεσία για να παραλάβουν υποχρεωτικά τα Μητρώα Φαρμακευτικής Αγωγής μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα 2271353206

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 17:21

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης την ανάληψη πρωτοβουλιών στήριξης της τοπικής οικονομίας  συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη 2/6 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου κ. Π. Λεγάτο.

Μεταξύ των άλλων συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Η εισήγηση και υποστήριξη πρότασης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την εκπόνηση μελέτης & έρευνας προώθησης των χιώτικων εσπεριδοειδών (μανταρίνι – πορτοκάλι) με βάση την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους. Η πρόταση συνδέεται τόσο με την αξιοποίηση της εμπορικής αξίας υπαρκτών και ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων, όσο και με τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας της περιοχής του Κάμπου με τη διατήρηση των παραδοσιακών καλλιεργειών.
  • Η διεκδίκηση από την Πολιτεία της χρηματοδότησης Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο, οι πόροι του οποίου θα κατευθυνθούν στις τοπικές οικονομίες των νησιών και θα στηρίξουν τις εγχώριες επιχειρήσεις.  Η αιτιολόγηση διεκδίκησης ενός προγράμματος αυτού του είδους τεκμηριώνεται από την άμεση ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ για τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα επί σειρά ετών -με αποκορύφωμα την πρόσφατη υγειονομική κρίση λόγω πανδημίας -καθιστώντας τις  οικονομίες των νησιών ιδιαίτερα εύθραυστες.