Γέμισε Τούρκους τουρίστες η Χίος

Το Κουρμπάν Μπαϊράμι έφερε ήδη 4.500 και μέχρι να τελειώσει η εβδομάδα θα έρθουν άλλοι τόσοι, εκτιμά ο Δ/ντής του Τελωνείου, Θ. Γιαλούρης
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 28/08/2017 - 12:31

Γέμισε Τούρκους τουρίστες η Χίος, λόγω της πρόωρης έναρξης του  Κουρμπάν Μπαϊράμι (με απόφαση Ερντογάν) το οποίο παρέχει τη δυνατότητα – επί της ουσίας- στους Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους κ.λ.π. μιας 10ημερης αργίας.

Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα εκτιμάται ότι στη Χίο θα φθάσουν περίπου 4.500 Τούρκοι τουρίστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δ/ντή του Τελωνείου, Θεοχάρη Γιαλούρη.

Μόνο το Σάββατο, όπως είπε, ήρθαν 1.700 άτομα, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων  έφτασε στους 3.660, ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι θα φτάσουν πάνω από 1.000 με τακτικά και έκτακτα δρομολόγια.

«Θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους μας που δουλεύουν αυτήν την περίοδο από το πρωί μέχρι το βράδυ για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ροή Τούρκων τουριστών, η οποία υπολογίζουμε ότι θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα», ανέφερε ο κ. Γιαλούρης και σημείωσε ότι το πρώτο πλοίο φτάνει στις 7.30 το πρωί και έχουν δρομολόγια μέχρι τις 10 το βράδυ.

Εκτός από τους επιβάτες αύξηση παρατηρείται και στα ΙΧ, αφού αυτές τις ημέρες ήρθαν από Τουρκία και 210 αυτοκίνητα.

Ο κ. Γιαλούρης εκτιμά ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες «αποβάσεις» Τούρκων τουριστών και πλέον αρκετοί από αυτούς δεν περιορίζονται σε μονοήμερη ή διήμερη παραμονή αλλά σε τετραήμερη.

Ρεκόρ αφιχθέντων από τον Τσεσμέ σημειώθηκε τον Ιούλιο, που έκλεισε – όπως είπε- με 15.500 αφίξεις, έναντι 14.400 του Ιουλίου του 2015, που ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα περίοδος.

«Τον Αύγουστο εκτιμώ ότι θα έχουμε περίπου 20.000 άτομα από Τουρκία», τόνισε ο κ. Γιαλούρης και διευκρίνισε ότι πλέον το 83% των αφιχθέντων με τα πλοία που έρχονται από Τσεσμέ είναι Τούρκοι.

Αναφερόμενος στην αύξηση και των Ι.Χ. – γεγονός που επιτάσσει την εξεύρεση λύσης για περισσότερους χερσαίους χώρους για να γίνεται ο έλεγχός τους (τώρα βγαίνουν 10 – 10 από τα πλοία για να γίνει ο έλεγχος) – σημείωσε ότι τελεωνειακοί έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων για περιπτώσεις υπερβολικής μίσθωσης ΙΧ στη Χίου που από τα 35 – 40 ευρώ ημερησίως αυξήθηκε, σε κάποιες περιπτώσεις στα 70 με 90 ευρώ!

ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΪΡΑΜ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Σχετικά Άρθρα