
Eκδήλωση με θέμα: «Το κρασί στις επιχειρήσεις φιλοξενίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτερά, 15/11/2021 το μεσημέρι, στο Μιχάλειο Κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.
Το θέμα ανέπτυξαν ο Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, στέλεχος της Διεύθυνσης Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού, ειδικός σε θέματα φιλοξενίας και επισιτισμού, ο Παναγιώτης Κεφάλας, υπεύθυνο Πωλήσεων & Προμηθειών της "Αιούσιος Α.Ε." και η κ. Άννα Λαγού, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» με υπεύθυνο Καθηγητή τον Δρ. Χρήστο Κακαρούγκα ο οποίος είχε και την ευθύνη του συντονισμού.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Προέδρος του Τμήματος, Καθηγητής Θεόδωρος Σταυρινούδης.
Ο κ. Στεφανακίδης στην ομιλία του εστίασε στην αξία του κρασιού στην ανάπτυξη γαστρονομικών εμπειριών.
Στη συνέχεια ο κ. Κεφάλας και η κ. Λαγού, παρουσίασαν την ιστορία, τη λειτουργία και τις προοπτικές της εταιρείας, αναφερόμενοι ιδιαίτερα στην πρόκληση της αναβίωσης της παραγωγής του Αριούσιου Οίνου, του φημισμένου από την αρχαιότητα κρασιού της Χίου.
Η εκδήλωση έκλεισε με γευσιγνωσία κρασιών της "Αριούσιος Α.Ε.", ενώ ακολούθησε συζήτηση βάσει ερωτήσεων που με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έθεσαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στους ομιλητές.







































