Το κρασί στις επιχειρήσεις φιλοξενίας

Εκδήλωση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού
Τρί, 16/11/2021 - 15:45

Eκδήλωση με θέμα: «Το κρασί στις επιχειρήσεις φιλοξενίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτερά, 15/11/2021 το μεσημέρι, στο Μιχάλειο Κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Το θέμα ανέπτυξαν ο Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, στέλεχος της Διεύθυνσης Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού, ειδικός σε θέματα φιλοξενίας και επισιτισμού, ο Παναγιώτης Κεφάλας, υπεύθυνο Πωλήσεων & Προμηθειών της "Αιούσιος Α.Ε." και η κ. Άννα Λαγού, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» με υπεύθυνο Καθηγητή τον Δρ. Χρήστο Κακαρούγκα ο οποίος είχε και την ευθύνη του συντονισμού.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο Προέδρος του Τμήματος, Καθηγητής Θεόδωρος Σταυρινούδης.

Ο κ. Στεφανακίδης στην ομιλία του εστίασε στην αξία του κρασιού στην ανάπτυξη γαστρονομικών εμπειριών.

Στη συνέχεια ο κ. Κεφάλας και η κ. Λαγού, παρουσίασαν την ιστορία, τη λειτουργία και τις προοπτικές της εταιρείας, αναφερόμενοι ιδιαίτερα στην πρόκληση της αναβίωσης της παραγωγής του Αριούσιου Οίνου, του φημισμένου από την αρχαιότητα κρασιού της Χίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με γευσιγνωσία κρασιών της "Αριούσιος Α.Ε.", ενώ ακολούθησε συζήτηση βάσει ερωτήσεων που με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έθεσαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στους ομιλητές.

Σχετικά Άρθρα