Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Λιγότεροι Πασχαλινοί τουρίστες

Τρί, 18/04/2017 - 15:27

Αναμενόμενη, χαρακτηρίστηκε από το δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα τουρισμού, Δημήτρη Καράλη, η μειωμένη παρουσία τουριστών στη Χίο, κατά την Πασχαλινή περίοδο

Κάτι η αβεβαιότητα διεξαγωγής ή μη του ρουκετοπόλεμου, κάτι το δημοψήφισμα στην Τουρκία, οι κρατήσεις που είχαμε στα ξενοδοχεία ήταν λίγες.

“Οι ξενοδόχοι δεν είχαν ιδιαίτερες κρατήσεις από την Τουρκία, αλλά υπήρξαν κάποια  μικρά γκρουπ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη”, ανέφερε στο Ράδιο “Α” η Ειρήνη Παγούδη - Δαμίγου, Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου.

Όσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα, η μειωμένη κίνηση από την Τουρκία καταγράφεται στις εισόδους, που κατέγραψε το Τελωνείο, μόλις 763 ατόμων το διάστημα από Μεγάλη Παρασκευή έως Κυριακή του Πάσχα, στις οποίες περιλαμβάνονται πιθανά και μη Τούρκοι τουρίστες, όταν άλλες χρονιές κατά μέσο όρο έκαναν Πάσχα στη Χίο 2.000 με 2.200 Τούρκοι.

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Παρ, 14/08/2020 - 14:42

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να επιβιώσουν τον φετινό χειμώνα, ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου  Κώστας Λίνας, εκτιμώντας ότι το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Χίου βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο «λουκέτου» τον χειμώνα που έρχεται.

Ο κ. Λίνας υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο, στην καρδιά του καλοκαιριού, έχει δουλειά μόνο το 30% των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο ενώ η επιδοτούμενη ανεργία στους υπόλοιπους εργαζόμενους έχει λήξει.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι οι εργασιακές σχέσεις έχουν «παρασυρθεί» από την πανδημία του κορωνοϊού, συμπληρώνοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας την επόμενη περίοδο θα διπλασιαστούν.