Προσωρινός ανάδοχος με έκπτωση 21,3% στο έργο ανάπλασης του δημοτικού Κήπου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/11/2021 - 10:58

H αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση αναδόχου στο έργο ανάπλασης του δημοτικού Κήπου Χίου ξεκίνησε μετά την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου, που είναι η εταιρεία του Π. Στρογγυλού, η οποία στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 21,3%.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3,8 εκατομμύρια ευρώ και όπως δήλωσε στην “Αλήθεια” ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, συνολικά κατατέθηκαν 6 προσφορές από υποψήφιους αναδόχους. Μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση ενστάσεων.

“Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις τότε εκτιμούμε ότι μέσα στον Μάρτη του 2022 θα μπορέσουμε να έχουμε οριστικό ανάδοχο και να γίνει μετά η συμβασιοποίηση του έργου”, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Στο έργο εκτός των παρεμβάσεων που θα γίνουν περιμετρικά (καθαίρεση του περιμετρικού τοίχου και του κιγκλιδώματος) στο εσωτερικό θα μετατοπιστεί η παιδική χαρά στην πλευρά που σήμερα είναι ο θερινός κινηματογράφος, ενώ θα κατασκευαστούν επίσης νέο κτήριο αποθήκης και κτήριο wc, νέο σιντριβάνι, χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων και θα γίνουν επίσης νέες φυτεύσεις.

Παράλληλα θα υπάρχει περιμετρικά διάδρομος άθλησης με ταρτάν και όργανα γυμναστικής, θα οριοθετηθεί ο χώρος για νέο κινηματογράφο και θα ανακατασκευαστεί το αναψυκτήριο.

Στο έργο περιλαμβάνεται εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις περιμετρικά των πεζοδρομίων και των δρόμων (Πολυτεχνείου, Χιόνης και Δημοκρατίας) αυτά μελετώνται και όπως είπε ο κος Ξενάκης θα αποτελέσουν αντικείμενο του έργου που θα γίνει σε δεύτερη φάση.

to_kalokairi_xekinoyn_oi_ergasies_anaplasis

Σχετικά Άρθρα