Σε 5 χρόνια "χάθηκαν" οι μισοί επιβάτες από το Αστικό ΚΤΕΛ

Γ. Ξυλάς για φοιτητικά δρομολόγια: Μπορούν να γίνουν πρόσθετα αν γίνουν μισθώσεις από το Πανεπιστήμιο
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 26/01/2022 - 14:59

Η αντίδραση των φοιτητών για την περικοπή δρομολογίων από το Αστικό ΚΤΕΛ το τελευταίο τριήμερο έφερε στην επιφάνεια τα οικονομικά προβλήματα του ΚΤΕΛ, με τον εκπρόσωπό του, Γιώργο Ξυλά, να εξηγεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να εντάξουν στο πρόγραμμά τους -χωρίς μίσθωση- επιπλέον δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των φοιτητών, όταν ξέρουν ότι αυτά δεν θα έχουν επαρκή αριθμό μεταφερόμενων.

«Το καλοκαίρι φτάσαμε στο σημείο οι μέτοχοι να πληρώσουμε από την τσέπη μας για να καλύψουμε τις ανάγκες γιατί ήταν παθητική η λειτουργία μας. Το 2021 κόψαμε 107.000 εισιτήρια, ενώ το 2016 τα εισιτήρια ήταν 225.000! Έχει μειωθεί δραματικά η μετακίνηση του κόσμου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και λόγω της πανδημίας. Πέρσι ο Καρφάς, -που για εμάς εκεί εκτελούνταν τα προηγούμενα χρόνια τα καλύτερα δρομολόγια του καλοκαιριού- είχε μηδενική κίνηση», ανέφερε προβληματισμένος για το μέλλον τους ο Γιώργος Ξυλάς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μαθητικά δρομολόγια εξακολουθούν να είναι βασικό κομμάτι του μεταφορικού τους έργου και από τη στιγμή που αυτές τις ημέρες δεν εκτελούνταν τα μαθητικά δρομολόγια θα έπρεπε να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν.

Όπως είπε ειδικά για την εξυπηρέτηση των φοιτητών από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού το Αστικό ΚΤΕΛ έχει καταθέσει πρόταση στο πανεπιστήμιο για μισθωμένα δρομολόγια ώστε να καλύπτεται το αίτημα για μετακίνηση μέχρι το βράδυ, όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

Το πρωί -κατέληξε- ακόμα και με τα δρομολόγια «Σαββάτου» η σύνδεση με το κέντρο είναι ικανοποιητική, αφού από το «Τάγμα» περνούν τα λεωφορεία που εκτελούν 7 δρομολόγια από τις 7.50 π.μ. εως και τις 2.50 μ.μ.

provlimata_metakinisis_logo_meiomenon_dromologion_ktel

Σχετικά Άρθρα