Σε αναμονή οι επαγγελματίες εστίασης

"Ζητάμε οικονομική στήριξη για να επιβιώσουμε", αναφέρει ο Κωστας Βεζέρης
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 20/01/2021 - 13:24

Σε αναμονή, των αποφάσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων τους είναι οι επαγγελματίες εστίασης καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους αρμόδιους.

«Μόνο φήμες έχουμε ακούσει. Τίποτα το οριστικό», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών εστίασης Κώστας Βεζέρης, που δεν έκρυψε την ανησυχία τους αναφορικά με τον αριθμό των καταστημάτων που θα επαναλειτουργήσουν.

«Είμαστε ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον. Για αυτό και ζητάμε οικονομική στήριξη είτε με την μορφή επιχορήγησης και όχι επιστρεπτέας προκαταβολής είτε μέσω ΕΣΠΑ», υπογράμμισε ο κ. Βεζέρης συμπληρώνοντας ότι ακόμη και η ημερομηνία της επαναλειτουργίας να ανακοινωθεί τα καταστήματα χρειάζονται χρήματα.

«Τα καταστήματα εστίασης πρέπει να κάνουν προμήθειες για να επαναλειτουργήσουν και αυτό χρειάζεται χρήματα που τώρα δεν υπάρχουν καθώς και οι προμηθευτές θα ζητήσουν να πληρωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καταστημάτων εστίασης δύσκολη είναι και η καθημερινότητα για πάνω από 1000 εργαζομένους που βρίσκονται μήνες σε αναστολή εργασίας με τον Κωστα Βεζέρη να τονίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι αν αυτές οι θέσεις εργασίας θα παραμείνουν  και με τον άνοιγμα των επιχειρήσεων.

 

hreiazomaste_oikonomiki_stirixi_gia_na_epiviosoyme

Σχετικά Άρθρα