Αυλαία για τις πανελλαδικές – Μετά τις 20 Ιουνίου οι βαθμολογίες

Τρί, 02/06/2015 - 14:38

Αυλαία σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ ομάδας Β’,  με τον Κώστα Γιαννούλη, προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να δηλώνει στο Ράδιο «Α» ότι όλα πήγαν καλά στη Χίο, όσον αφορά τη διεξαγωγή τους.

Μόνο δύο υποψήφιοι από τους 326 των  ΓΕΛ της Χίου θα πάρουν μέρος στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις που θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου, ενώ από αύριο συνεχίζονται οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ – Ομάδα Α’.

Για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων που θα πρέπει να εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα υπάρχει και συνέχεια, αφού αυτές έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου και το μόνο από τα ειδικά μαθήματα που μπορούν να δώσουν στη Χίο είναι εκείνο των Αγγλικών στο 1ο ΓΕΛ, ενώ για τα υπόλοιπα πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα.  Η Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου, όπου και πάλι οι Χιώτες υποψήφιοι θα εξεταστούν εκτός Χίου και συγκεκριμένα στον Πειραιά.

Όπως είπε ο κ. Γιαννούλης οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20  Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο, ενώ από τα μέσα του μήνα αναμένεται ενημέρωση για τους χρόνους συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου και για τη λήψη από τα λύκεια του προσωπικού κωδικού  ασφαλείας (password), που θα πρέπει να έχει ο κάθε υποψήφιος για την ηλεκτρονική υποβολή του.

Να σημειώσουμε ότι στις 16 Ιουνίου λήγει και η προθεσμία για όσους θέλουν να δηλώσουν εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές.

Οι βάσεις για τις σχολές αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου,  με τον κ. Γιαννούλη να συνιστά υπομονή, αφού όσα σενάρια κι αν κυκλοφορούν για πτώση ή άνοδο των βάσεων, το αποτέλεσμα θα κριθεί πέρα από τις επιδόσεις στα μαθήματα και στη ζήτηση συγκεκριμένων σχολών.

 

Σχετικά Άρθρα