Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Διέξοδοι μέσω της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Ενημερωτική εκδήλωση στο Ομήρειο
Τρί, 14/05/2019 - 14:24

 

Διέξοδοι μέσω της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, είναι το θέμα ενημερωτικής συνάντησης που θα γίνει την Πέμπτη στις 7 μ.μ.  στο Ομήρειο με πρωτοβουλία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Χίου) και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

Η  συγκεκριμένη εκδήλωση – ενημέρωση, όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο «Α» η Μαλβίνα Λουκάκη από το ΚΕΣΥ  στοχεύει να καλύψει ερωτήματα που έχουν γονείς μαθητών που σήμερα φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου και βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ αλλά και γονείς μαθητών των Α’ και Β’ τάξεων των ΕΠΑΛ που καταλήγουν σε τομείς και ειδικότητες.

Όπως σημείωσε  η εκδήλωση είναι ανοιχτή και για τους μαθητές, οι οποίοι ωστόσο ενημερώνονται και στις σχολικές μονάδες.

Η ίδια αναφέρθηκε στις προοπτικές – εκπαιδευτικές και επαγγελματικές – που προσφέρει η Επαγγελματική Εκπαίδευση η οποία, κυρίως λόγω ταμπού δεν είναι προτιμητέα από την πλειοψηφία, σε αντίθεση με το τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γερμανία το 70% ακολουθεί την επαγγελματική εκπαίδευση και το 30% την γενική, στη χώρα μας τα ποσοστά αυτά είναι αντίστροφα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση θα είναι και οι διευθυντές των ημερήσιων ΕΠΑΛ Χίου αλλά και του Εσπερινού που θα ενημερώσουν αναλυτικά για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στα σχολεία τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω εκδηλώσεις

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.