Έχει το όνομα... έχει και την ευεργεσία

Τετ, 08/02/2017 - 15:47

Έχουν το δικό τους στήριγμα, χρόνια τώρα, τα 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου, που δεν φέρουν μόνο το όνομα "Λιβάνειο", αλλά έχουν κοντά τους τον Γ. Λιβανό και τα στελέχη του εφοπλιστικού γραφείου στη Χίο. Αθόρυβα, όπως είπαν σε συνέντευξή τους στο Ράδιο "Α" οι διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων, Δέσποινα Μουτάφη και Σταύρος Σταυρινούδης, οι δωρητές συνδράμουν στην προσπάθεια κάλυψης βασικών αναγκών του Γυμνασίου και του Λυκείου, όπως φέτος που άλλαξαν κάποια κουφώματα τα οποία χρονολογούνταν από το 1958, ενώ πέρσι έγινε αντικατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ένα κεφάλαιο μεγάλο, αυτό των ευεργετών, που σίγουρα έχει ανάγκη η κοινωνία μας, ειδικά τώρα που "λεφτά δεν υπάρχουν" και οι κρατικοί κρουνοί έχουν στερέψει.

"Γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από το Δήμο να ανταποκριθεί στα τρέχοντα", είπε η κα Μουτάφη για να συμπληρώσει ο κος Σταυρινούδης ότι "και η πολιτεία προσπαθεί στο μέτρο του εφικτού", όμως οι ανάγκες στα σχολικά κτήρια είναι τέτοιες και τόσες, ειδικά στα κτήρια μεγαλύτερης ηλικίας, που τελικά έτσι όπως οδεύουν τα πράγματα χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερους ευεργέτες.

Όσον αφορά πάντως το 2ο Λύκειο΄, σύμφωνα με το Δ/ντή του, το κύριο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η στεγάνωση του κτηρίου που σε κάποια σημεία αντιμετωπίζει πρόβλημα εισροής υδάτων καθώς και η περίφραξη του γηπέδου 5χ5 ενώ στο 2ο Γυμνάσιο, σύμφωνα με την κα Μουτάφη, προέχουν εργασίες στο σύστημα θέρμανσης που είναι παλιό και δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε.

Σχετικά Άρθρα