Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Σινεμάθεια... κεντώντας το δέντρο της μνήμης

Σάβ, 21/09/2019 - 20:12

Εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  το Πρόγραμμα - Φεστιβάλ : "Cineμάθεια, 2019 - 2020, διανησιωτικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης Βορείου και Νοτίου Αιγαίου"

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της Δ.Δ.Ε. Χίου από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα σταλεί η αναλυτική προκήρυξη-αίτηση στα σχολεία και θα αναρτηθεί επίσης και στην ιστοσελίδα της Δ. Δ. Ε. Χίου και των Σχολικών Δραστηριοτήτων και μέχρι την Παρασκευή, 20 Δεκέμβρη 2019, συνεπώς οι όποιες σχολικές ομάδες μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους για συμμετοχή στο Φεστιβάλ.

Οι 10λεπτες ταινίες - κάθε σχολείο μπορεί να αποστείλει έως και 2, με συνοδευτικές αφίσες - θα πρέπει να αντλήσουν τηγ έμπνευσή τους από τα εξής θέματα : "Κεντώντας το δέντρο της μνήμης ή της ευαισθησίας" (ντοκιμαντέρ) και : " Ένα ποίημα, τραγούδι, διήγημα, παραμύθι, θρύλος ή φωτογραφία μάς εμπνέει..." (μυθοπλασία, animation, video clip πρωτότυπης μουσικής δημιουργίας - τραγουδιού).

Οι ταινίες μπορούν να δημιουργηθούν στο πλαίσιο Προγράμματος Σχολικης Δραστηριότητας, Ερευνητικής Εργασίας - Project (ΓΕ.Λ), Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων (ΕΠΑ.Λ), αλλά και κάθε άλλου μαθήματος ή εργαστηρίου (Γυμνάσια, Ειδικά σχολεία, ΓΕ. Λ, ΕΠΑ.Λ ). 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.