Στη Χίο οι βαθμοί των πανελλαδικών

Παρ, 09/07/2021 - 12:05

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να γνωρίσουν οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν και από το Νομό μας στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια τις βαθμολογικές τους επιδόσεις.

Οι βαθμοί, όπως είπε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Σταύρος Σταυρινούδης, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, έφτασαν στην υπηρεσία τους και εν συνεχεία επιδόθηκαν στις διευθύνσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και να αναρτηθούν στα σχολεία, ενδεχόμενα και λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι.

Στη 1 μ.μ. αναμένεται, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

O κος Σταυρινούδης προέτρεψε γονείς και μαθητές να πριμένουν την επεξεργασία των βαθμολογιών από το υπουργείο και τη διαμόρφωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις σχολές ώστε με βάση τις επιθυμίες τους να κάνουν την ορθολογικότερη επιλογή τμημάτων στην συμπλήρωση και κατάθεση του μηχανογραφικού τους.

Σχετικά Άρθρα