«Γκριζάρει» το κλειστό κέντρο στις Σέρρες

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 10/03/2020 - 15:01
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αλλάζει άρδην το σκηνικό για τη δημιουργία κλειστού κέντρου στο Δήμο Σιντικής Σερρών, στον εγκαταλελειμένο οικισμό «Κλειδί»,που βρίσκεται κοντά στον Προμαχώνα και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις όποιες ελπίδες έχουν καλλιεργηθεί στα νησιά για μεταφορά εκεί των εισερχομένων από την 1η του Μάρτη προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο Ράδιο «Αλήθεια» το μεσημέρι η δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ε 103 των Σερρών, Μαρκέλλα Μικέλη, η αρχική συμφωνία που ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο της περιοχής με τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (διαφώνησε μόνο η ΛΑΣ) για τη δημιουργία του Κέντρου, παρουσίασε ρωγμές.

Εκτός από τις αντιδράσεις των κατοίκων του Προμαχώνα που σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στη συνέχεια επεδίωξαν συνάντηση με το Δήμαρχο, χωρίς να καταφέρουν να τον δουν γιατί δεν βρίσκονταν στο δημαρχείο, από χθες έχει καταθέσει την παραίτησή της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζητούν να γίνει δημοψήφισμα!

Σε όλα αυτά αξίζει να συμπληρώσουμε εκείνο που επίσης ανέφερε η Μαρκέλλα Μικέλη ότι υπάρχουν πληροφορίες για αντιδράσεις, σε πολιτικό επίπεδο, και από την Βουλγαρία, αφού όπως προαναφέρθηκε το κέντρο σχεδιάζεται να γίνει κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τώρα όσον αφορά τα έργα για τη δημιουργία της δομής, που ανακοινώθηκε προ διημέρου ότι ξεκίνησαν, η ίδια σημείωσε ότι σταμάτησαν λόγω βροχής, ότι κανείς δεν ξέρει ούτε τον αριθμό των φιλοξενουμένων και ότι η ... δομή θα περιοριστεί στο στήσιμο σκηνών, σε ένα χώρο που σήμερα – λόγω των έντονων  βροχοπτώσεων – είναι πλημμυρισμένος!

Σχετικά Άρθρα