Με την... μία 107 σήμερα

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 06/09/2016 - 07:02
Ηχητικό απόσπασμα: 

Με την πρώτη πτώση των μποφόρ, άλλοι 107 μετανάστες - πρόσφυγες εισήλθαν τα ξημερώματα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο με τρείς βάρκες, προερχόμενοι απ' την Τουρκία. Περισυνελέγησαν από σκάφη του Λιμεναρχείου και της Frontex, ενώ μιά από τις δύο βάρκες βγήκε στην περιοχή της Φάρκαινας. Και οι τρεις βάρκες, με την πρώτη να μεταφέρει 17 άτομα στις 4.30π.μ., τη δεύτερη 37 στις 5 τα ξημερώματα και την τρίτη 53 στις 6.40 π.μ., εντοπίστηκαν από το στρατιωτικό παρατηρητήριο της Αγίας Ελένης.

Όπως σημείωσε η υπολιμενάρχης, Ειρήνη Αργύρη, ένας εκ των μεταναστών ο οποίος δεν ήθελε να μεταφερθεί στη ΒΙΑΛ για την καταγραφή επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό και διενεργείται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Την ίδια στιγμή κι ενώ ο αριθμός πλέον των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο πλησιάζει τους 3.500, παραμένει αρνητικό το ισοζύγιο εισόδου - εξόδου, με εκείνους που φεύγουν από το νησί να είναι λιγότεροι.

"Ο ρυθμός εξόδου κυμαίνεται. Υπάρχουν δρομολόγια που δεν ταξιδεύει κανείς και άλλα, όπως το χθεσινό, που έφυγαν 50 μετανάστες", σχολίασε η κα Αργύρη και επισήμανε ότι εκτός από εκείνους που αναχωρούν κανονικά, για τους λιμενικούς πλέον αποτελεί ρουτίνα και μέρος των "νέων τους καθηκόντων", η αναζήτηση, κάθε βράδυ στο πλοίο, μεταναστών που επιχειρούν να φύγουν παράνομα, είτε με πλαστά έγγραφα, είτε κρυμένοι στις νταλίκες.

 

Σχετικά Άρθρα