Χίος, Δευτέρα 20 Μαΐου

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό πλοίου με δεκάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο

Η επιχείρηση καλύπτει μεγάλη θαλάσσια έκταση. Το έργο του Λιμενικού στηρίζει η Frontex.
Τρί, 05/03/2019 - 19:12

Σήμα για βοήθεια εξέπεμψε πλοίο με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το Λιμενικό διεξάγει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του σκάφους, με την συμμετοχή ελικοπτέρου Super Puma, τεσσάρων σκαφών. Στην προσπάθεια λαμβάνουν μέρος και δύο αεροσκάφη της Frontex.

Η επιχείρηση καλύπτει μεγάλη θαλάσσια έκταση, ανάμεσα στην Ικαρία, την Σάμο και την Χίο.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των επιβαινόντων.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο Λέσβιος ιεράρχης που εκδιώχθηκε από τη Λέσβο αναλαμβάνει τα ηνία της ιστορικής Μονής
Δευ, 20/05/2019 - 07:19

Ο Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, είναι ο νέος Ηγούμενος της ιστορικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε αντικατάσταση του αναγορευθέντος σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής πρώην Ηγουμένου της Μονής κ. Ελπιδοφόρου.

Στον Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο ανακοίνωσε την τοποθέτηση στη Μονή της Χάλκης ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Κύριλλος αναλαμβάνει και τοποτηρητής της Μητρόπολης Προύσας, ενώ παράλληλα παραμένει και ο πνευματικός της πόλεως. Τη θέση του Μητροπολίτη Προύσας κατείχε επίσης ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Επίσκοπος Κύριλλος Συκής κατάγεται από τη Λέσβο όπου και επί πολλά χρόνια υπηρέτησε. Προ πέντε περίπου ετών η απομάκρυνση του από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Ιακώβου είχε προκαλέσει σοβαρό θόρυβο και αντιδράσεις από πιστούς που κατήγγειλαν ότι έπεσε θύμα σκευωρίας. Μετά την απομάκρυνση του από τη Μυτιλήνη τοποθετήθηκε στη Σμύρνη όπου συνέβαλε στην αναβίωση της ρωμαίικης κοινότητας της πόλης ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε Ηγούμενος στη Μονή Αγίου Γεωργίου στην πύλη Αδριανουπόλεως της Κωνσταντινούπολης όπου και μέχρι σήμερα υπηρέτησε.

Η ενθρόνιση του κ. Κυρίλλου στη θέση του Ηγουμένου της Χάλκης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναμένεται να γίνει στις 8 Ιουνίου.

Πηγή; Στο νησί