Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Οι Δάσκαλοι συμπαραστέκονται στον Γιάννη Παληό

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων
Παρ, 19/04/2019 - 18:41
Γιάννης Τζούμας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και την οικογένειά του αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους από τις τράπεζές για οφειλές προς αυτές. Οι κατοικίες των πολιτών είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής τους και θα πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο!

Άλλη μια υπόθεση για πλειστηριασμό κατοικίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Άλλο ένα σπίτι το οποίο κινδυνεύει να «χαθεί» από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι αγωνίστηκαν για να το χτίσουν, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρό τους, να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Πολλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα μνημονιακά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φορολογία. Μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα ολοένα και αυξανόμενα έξοδά τους (σε σχέση με τα ολοένα και μειούμενα έσοδά τους) πολλοί πολίτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αδυνατώντας να ανταποκριθούν (ανάμεσα στα άλλα και) στην αποπληρωμή των δανείων τους. Τα δάνειά τους «κοκκίνισαν» και τώρα οι Τράπεζες τους πιέζουν για διακανονισμούς και τους απειλούν ακόμα και με πλειστηριασμό της κατοικίας τους!

Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο. Οι Τράπεζες δείχνουν το ανάλγητο και σκληρό τους πρόσωπο στους αδύναμους- απλούς πολίτες ενώ στους «έχοντες» δύναμη και εξουσία (πολιτική & οικονομική) κάνουν τα «στραβά μάτια». Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Καλούμε την κυβέρνηση να υψώσει τείχος προστασίας στην κατοικία όλων των οικονομικά «ασθενέστερων» πολιτών νομοθετώντας ανάλογα.

Σχετικά Άρθρα

Η τελική απόφαση σήμερα. Η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.
Πέμ, 09/04/2020 - 06:52

Με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας e-presence διεξήχθη για πρώτη φορά, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενταγμένη στα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοίο.

Σ’ αυτή συμμετείχε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου βρίσκονταν μόνο ο Πρόεδρος Παύλος Καλογεράκης, ενώ ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στο γραφείο του.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε σειρά θεμάτων.

Σε ιδιώτη θα δοθεί προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία του το cine κήπος, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση έμπαινε... μέσα.

«Από το 2017 το cine  Κήπος» μπαίνει 8500 με 9000 ευρώ μέσα κάθε χρόνο», ανέφερε ο Σταμάτης Κάρμαντζης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση τόσο του Μανώλη Βουρνού όσο και του δημοτικού συμβούλου  Κυριάκου Φρεζούλη.

 Μάλιστα ο κ, Φρεζούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ τόνισε ότι η παράταξη του  Συμμαχία Αξιών), σκοπεύει να προσφύγει κατά της απόφασης του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ ζητώντας και από άλλους δημοτικούς  συμβούλους αν συμφωνούν με αυτό να τον ακολουθήσουν.

Πάντως ο Δήμαρχος Χίου ξεκαθάρισε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπεύθυνη για την λειτουργία του cine Κήπος είναι η ΔΗΚΕΧ η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κάρμαντζης , διαθέτει και πρόεδρο και ΔΣ.

Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Μετανάστευσης, ερωτώμενος σχετικά (διαβάστε σε ξεχωριστό άρθρο) περαμύνθηκε της απόφασης του για δημιουργία  Κλειστής δομής προσφύγων-μεταναστών ως χώρος απομόνωσης για την Χίο.

 

Απαντήσεις σε επικρίσεις που δέχτηκε  από τις αντιπολιτεύσεις  σχετικά με την δημιουργία Δομής απομόνωσης -  προσφύγων-μεταναστών έδωσε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Άλλο ο συνεχής μας αγώνας για το μεταναστευτικό και άλλο ο αγώνας για την δημόσια υγεία», ανέφερε ο Σταμάτης Κάρμαντζης τονίζοντας ότι εκτός από Δήμαρχος είναι και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου πολιτικής Προστασίας του Δήμου και οφείλει να παίρνει έγκαιρα αποφάσεις σε περιόδους κρίσης.

«Δεν μιλήσαμε για νέα δομή αλλά για ένα χώρο κλειστό, που θα πηγαίνουν οι νεοαφιχθέντες μετανάστες-πρόσφυγες ενόψει του κορωνοϊού », τόνισε ο δήμαρχος Χίου συμπληρώνοντας  ότι υπάρχει στο συγκεκριμένο σχεδιασμό και η σύμφωνη γνώμη του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης δέχθηκε τα «πυρά» των αντιπολιτεύσεων με τον ίδιο ωστόσο να τονίζει ότι δεν υπάρχει καμιά παρέκκλιση από την απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου για την μη δημιουργία νέας δομής.

«Αύριο το πρωί αν φτάσουν μετανάστες-πρόσφυγες όλοι με το δάκτυλο θα δείχνουν το δήμαρχο προκειμένου να βρει χώρο να πάνε για να είναι απομονωμένοι από τους υπολοίπους  οπλίτες», υπογράμμισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Τέλος ο Δήμαρχος Χίου τόνισε ότι με την λήξη  της περιόδου που πρέπει οι νεοαφιχθέντες να μπουν σε χώρο καραντίνας ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα ζητήσει το κλείσιμο της.

Τελικά στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι περισσότεροι με τις αντιπολιτεύσεις να προκρίνουν την λύση Ξενοδοχείου, που πάντως δεν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον εκτός του Γ. Καραβασίλη, που επιμένει στη λύση του πλοίου.

Όλοι επεσήμαναν ότι αυτή η Δομή θα πρέπει να λειτουργήσει για όλο το διάστημα, που υπάρχει ανάγκη καραντίνας.