Χίος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Οι Δάσκαλοι συμπαραστέκονται στον Γιάννη Παληό

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων
Παρ, 19/04/2019 - 18:41
Γιάννης Τζούμας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και την οικογένειά του αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους από τις τράπεζές για οφειλές προς αυτές. Οι κατοικίες των πολιτών είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής τους και θα πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο!

Άλλη μια υπόθεση για πλειστηριασμό κατοικίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Άλλο ένα σπίτι το οποίο κινδυνεύει να «χαθεί» από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι αγωνίστηκαν για να το χτίσουν, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρό τους, να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Πολλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα μνημονιακά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φορολογία. Μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα ολοένα και αυξανόμενα έξοδά τους (σε σχέση με τα ολοένα και μειούμενα έσοδά τους) πολλοί πολίτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αδυνατώντας να ανταποκριθούν (ανάμεσα στα άλλα και) στην αποπληρωμή των δανείων τους. Τα δάνειά τους «κοκκίνισαν» και τώρα οι Τράπεζες τους πιέζουν για διακανονισμούς και τους απειλούν ακόμα και με πλειστηριασμό της κατοικίας τους!

Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο. Οι Τράπεζες δείχνουν το ανάλγητο και σκληρό τους πρόσωπο στους αδύναμους- απλούς πολίτες ενώ στους «έχοντες» δύναμη και εξουσία (πολιτική & οικονομική) κάνουν τα «στραβά μάτια». Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Καλούμε την κυβέρνηση να υψώσει τείχος προστασίας στην κατοικία όλων των οικονομικά «ασθενέστερων» πολιτών νομοθετώντας ανάλογα.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 29/01/2020 - 16:16
Α. Μιχαηλίδης

Τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για το επίδομα γέννησης.

Ο βουλευτής εστίασε σε τρία σημεία κατά την τοποθέτησή του. Πρώτον, υπογράμμισε ότι, παρότι κατ’ αρχήν θετικό, ένα τέτοιο μέτρο δεν συνιστά τον πυρήνα μιας ουσιαστικής δημογραφικής πολιτικής, η οποία οφείλει να έχει στο επίκεντρό της τους εργαζόμενους, ιδίως τις γυναίκες, και την οικογένεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του έλαβε τέτοια μέτρα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ο διπλασιασμός των θέσεων στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, η ενίσχυση επιδομάτων πιο μόνιμου χαρακτήρα, όπως το επιδόματα παιδιών και η θέσπιση για πρώτη φορά επιδόματος στέγης. Πρόκειται για μέτρα τα οποία δεν συνάδουν με τη νεοφιλελεύθερη λογική της ΝΔ.

Δεύτερον, επισήμανε ότι το επίδομα θέτει ένα εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα μόνιμης διαμονής στη χώρα ως προϋπόθεση λήψης του (12 χρόνια). Αυτή η πρόβλεψη αντιβαίνει και στις προτάσεις της έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, την οποία υπερψήφισε το 2018 και η ΝΔ, στις οποίες περιλαμβάνεται και η προστασία των μεταναστών από τις πολλαπλές διακρίσεις.

Τρίτον, η ΝΔ επιχειρεί τη χρηματοδότηση του προγράμματος όχι αυξάνοντας τον προϋπολογισμό κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας (το αντίθετο συμβαίνει), αλλά ουσιαστικά περικόπτοντας δικαιούχους των επιδομάτων τέκνων και στέγης, καθώς και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσω της δωδεκαετίας για τους μετανάστες, όσο και μέσω εισαγωγής απαράδεκτων προβλέψεων οι οποίες δήθεν σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν στη μαθητική διαρροή, αλλά ουσιαστικά βάζουν στο στόχαστρο της περικοπής τα πιο περιθωριοποιημένα στρώματα των Ελλήνων πολιτών.

Ο Α. Μιχαηλίδης τόνισε, συμπερασματικά, ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά επιδιώκει να περικόψει επιδόματα με θύματα παιδιά και οικογένειες από τις πιο αδύναμες κατηγορίες των Ελλήνων πολιτών και των μεταναστών, προκειμένου να χρηματοδοτήσετε το νέο επίδομα στη λογική «μόνο για Έλληνες».

Φαίνεται, κατέληξε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει διδαχθεί από το προσφυγικό μεταναστευτικό ότι το κλείσιμο του ματιού στα πιο συντηρητικά ακροατήρια είναι μια λογική η οποία έχει πολύ κοντά πόδια.

28-1-20_a._mihailidis_olomeleia_epidoma_gennisis