Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Οι Δάσκαλοι συμπαραστέκονται στον Γιάννη Παληό

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων
Παρ, 19/04/2019 - 18:41
Γιάννης Τζούμας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και την οικογένειά του αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους από τις τράπεζές για οφειλές προς αυτές. Οι κατοικίες των πολιτών είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής τους και θα πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο!

Άλλη μια υπόθεση για πλειστηριασμό κατοικίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Άλλο ένα σπίτι το οποίο κινδυνεύει να «χαθεί» από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι αγωνίστηκαν για να το χτίσουν, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρό τους, να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Πολλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα μνημονιακά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φορολογία. Μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα ολοένα και αυξανόμενα έξοδά τους (σε σχέση με τα ολοένα και μειούμενα έσοδά τους) πολλοί πολίτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αδυνατώντας να ανταποκριθούν (ανάμεσα στα άλλα και) στην αποπληρωμή των δανείων τους. Τα δάνειά τους «κοκκίνισαν» και τώρα οι Τράπεζες τους πιέζουν για διακανονισμούς και τους απειλούν ακόμα και με πλειστηριασμό της κατοικίας τους!

Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο. Οι Τράπεζες δείχνουν το ανάλγητο και σκληρό τους πρόσωπο στους αδύναμους- απλούς πολίτες ενώ στους «έχοντες» δύναμη και εξουσία (πολιτική & οικονομική) κάνουν τα «στραβά μάτια». Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Καλούμε την κυβέρνηση να υψώσει τείχος προστασίας στην κατοικία όλων των οικονομικά «ασθενέστερων» πολιτών νομοθετώντας ανάλογα.

Σχετικά Άρθρα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ- "ΑΓΚΑΘΙ" ΤΟ ΡΕΞ-ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΕΙΟΥ
Πέμ, 09/07/2020 - 13:52

Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 θα αποτυπώνεται το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την Χίο με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη να τονίζει ότι προχωρά ο σχεδιασμός για την εικόνα της πόλης.

«Στην Τεχνική Υπηρεσία υπάρχουν πολλές μελέτες που αποτυπώνουν το όραμα μας για την εικόνα της πόλης», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δημοτική Αρχή προχωρά στην σύσταση 3 συνεργείων άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να λύνονται γρήγορα μικροπροβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες.

«Θα οργανώσουμε με 6 άτομα από τους 4μηνιτες, 3 κινητά συνεργεία που θα επεμβαίνουν άμεσα όπου απαιτείται», ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών.

Ο Γιάννης Ξενάκης αναφέρθηκε όμως και στην αγωνία, όπως την χαρακτήρισε, για την …τύχη δυο σημαντικών έργων, της ενεργειακής αναβάθμισης του Ομηρείου και της επισκευής του ΡΕΞ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το τελευταίο ως «αγκάθι».

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξαγγείλει πολλά έργα που όμως δεν σημαίνει ότι ήταν και έτοιμα, όπως για παράδειγμα το ΡΕΞ που βρίσκεται σε μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.