Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Παρέμβαση Κάρμαντζη για τη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων στα ΕΛΤΑ

Παρ, 24/01/2020 - 16:12

Με επιστολή του στα ΕΛΤΑ ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης διαμαρτύρεται για την απόφαση της Διοίκηση τους να λήξουν τις συμβάσεις των ενοικιαζομένων υπαλλήλων στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, όπως επισημαίνεται από το Σωματείο Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Χίου.

"Το γεγονός αυτό θα παρακωλύσει σημαντικά την αποτελεσματική λειτουργία του Κεντρικού Καταστήματος, προκαλώντας ανείπωτη και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στο κοινό", αναφέρει ο Δήμαρχος και συνεχίζει:

" Σε μία εποχή που η καθημερινότητα των πολιτών χειμάζεται από μία πληθώρα προβλημάτων – ιδίως δε, για εμάς τους ακρίτες που δοκιμαζόμαστε από το βάρος του προσφυγικού – μεταναστατευτικού προβλήματος- θα έπρεπε να λαμβάνονται αποφάσεις ενίσχυσης των καίριων δομών και υπηρεσιών όπως τα ΕΛΤΑ και όχι να προωθείται η υποβάθμισή τους με υποστελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, παρακαλείσθε όπως ανακαλέσετε την προαναφερθείσα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να ενισχύσετε τη λειτουργία του ΕΛΤΑ Χίου".

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 21/02/2020 - 17:46

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Χίου, στο επίκεντρο της συνάντησης των μελών του Τ.Σ Βολισσού (Γιάννη Μαδιανού και Οδυσσέα Κοκκινάκη)  με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Αντιδήμαρχο Βόρειας Χίου Ισίδωρο Ντομάτα και τον εντεταλμένο σε θέματα Αμανής  σύμβουλο Νίκο Αγραφιώτη, ήταν το θέμα της  ολοκλήρωσης της Μαρίνας των Λιμνιών, της αποκατάστασης του δρόμου στα Λευκάθια καθώς και της κατασκευής Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στη Βολισσό.

Τα μέλη του Τ.Σ  ενημερώθηκαν για την επιτυχή παρέμβαση του δημάρχου στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να «επιταχυνθεί» η  διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπράτησης του έργου της κατασκευής της Μαρίνας Λημνιών (η οποία είχε κολλήσει στις γραφειοκρατικές καλένδες ).

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του δρόμου στα Λευκάθια, που  υπέστη ζημιές λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας  οι οποίες ήδη αποκαταστάθηκαν  αφού από την προηγούμενη εβδομάδα συνεργεία του δήμου υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Βόρειας Χίου Σιδερή Ντομάτα αποκατέστησαν προσωρινά τις ζημιές για να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων. Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη ο δρόμος θα στρωθεί με τσιμέντο για να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.