Πως θα φτιάξει αυτή η... βουδιά;

Τετ, 27/05/2020 - 06:32

Το τι έγινε στον Φακά στα Θυμιανά είναι σαφές.

Αντί του "μονοπατιού της πέτρας" ο εργολάβος άνοιξε "δρόμο διπλής κατεύθυνσης με νησίδα" όπως σωστά επισημαίνει ο Γιώργης Χαλάτσης, που μας έστειλε και την σχετική φωτογραφία.

Είναι σαφές και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος και να αποκλειστεί δια παντός από δημόσια έργα. Να αποζημιώσει τον Δήμο για την ζημιά και να αποδοθούν ευθύνες στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, που δεν ήταν παρούσες στις εργασίες.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Π. Μανδάλα, που δεν αναφέρεται σε κανένα απ' αυτά που επισημαίνονται.

«Η Δημοτική Αρχή θα πράξει ότι χρειαστεί για την αποκατάσταση του μονοπατιού. Με εντολή του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη από την Παρασκευή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και οι επιβλέποντες μηχανικοί παρακολουθούν από κοντά το έργο και τις διαδικασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Παράλληλα με τη συνεργασία του συλλόγου «Φίλων Μονοπατιών Χίου» και του ΜΕΟΘ θα εργαστούμε για την αποκατάσταση του τοπίου. Αν κριθεί απαραίτητο θα συνδράμει και η νομική υπηρεσία του Δήμου για όλες τις περεταίρω ενέργειες. Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη».

Ο Αντιδήμαρχος Αγίου Μηνά, Καμποχώρων και Πολιτικής Προστασίας

Παναγιώτης Μανδάλας

Σχετικά Άρθρα