Προσφυγικό: Κονδύλια και ενίσχυση υπηρεσιών υγείας σε νησιά του Αιγαίου

Τρί, 29/12/2015 - 20:41
Αθήνα

Τη διάθεση επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Πρόκειται για πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η κίνηση αυτή έχει στόχο «την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών φιλοξενίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και, παράλληλα, την στήριξη των τοπικών κοινωνιών» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου, κονδύλι ύψους 3,27 εκατ. ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και για την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές.

Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Επίσης, την Τρίτη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για την κάλυψη 141 θέσεων σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 14/01/2016. Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτικές ροές.

Οι θέσεις θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. 

Τέλος, ενισχύονται τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος) καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών-Πληρώματα Ασθενοφόρων.

Αναλυτικά οι ειδικότητες ανά θέση:

Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (33), ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Νοσηλευτών (25), ΤΕ Μαιευτικής (1), ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας ή ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών (8), ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΔΕ Παρασκευαστών (9), Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές (11) , Διασώστες- ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου (50). Το έργο θα υποστηριχθεί επιστημονικά και διοικητικά με Πτυχιούχους Επαγγελμάτων Υγείας (2) και Πτυχιούχους Διοίκησης/Οικονομίας (2).

Newsroom ΔΟΛ

 

Σχετικά Άρθρα