Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Αντί για οξόβεργες τα παιδιά φτιάχνουν... τροφόβεργες

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 12/10/2016 - 15:25

Το Κ.Π.Ε. στον Βροντάδο, διοργανώνει τη «Γιορτή Πουλιών στο δάσος της Κλειδούς 2016» που απευθύνεται σε ενηλίκους, γονείς και παιδιά, την Κυριακή 10.30 π.μ. - με 2.30 μ.μ. Η δράση συνδιοργανώνεται με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το εργαστήρι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Βίωσε και επιβίωσε». Όπως μας είπε η υπεύθυνη του εργαστηρίου, Σοφία Τάζογλου, τα παιδιά θα έχουν εκεί την ευκαιρία, κυρίως με οπτικοακουστικό τρόπο, να γνωρίσουν την ομορφιά των πουλιών ή να δώσουν απάντηση στο λαθραίο κυνήγι, ειδικά με παγίδες ή οξόβεργα. “Δύο παιδιά”, μας είπε, “5 και 8 ετών, είχαν μια πρωτότυπη ιδέα την οποία και θα παρουσιάσουμε. Είναι η λεγόμενη… τροφόβεργα, που ή τοποθετούμε επί τούτου στο δένδρο ή ακόμα πιο φιλικά μετατρέπουμε ένα κλαδί σε τροφόκλαδο αφού το αλείφουμε με ταχίνι και βάζουμε πάνω σποράκια.

 

Σχετικά Άρθρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στα νηπιαγωγεία Χίου
Παρ, 17/01/2020 - 11:00

Όπως γνωστοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής” συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την εφαρμογή ψυχοκινητικού προγράμματος  μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 ετών). Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Χίου και θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και ώρα 9:30 - 11:00, από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνη Δημοπούλου.

     Η δραματοποίηση και η χρήση των παραμυθιών ως μέσο ψυχοκινητικής αγωγής, μπορεί να εμπλουτίσει και να δυναμώσει τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παραμύθια γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μέσα από στοχευμένα ερεθίσματα κίνησης, εμπλουτίζουν το κινητικό τους ρεπερτόριο και αυτή η κίνηση αποτελεί το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής τους προσωπικότητας.

     Τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώνουν στο mail: koraesabekin@gmail.com ή στο τηλέφωνο της Δ.Κ.Ι.Β. Κοραής 2271044246 και ώρες από 9-12. Δηλώνουν την επιλογή του παραμυθιού που επιθυμούν, το αριθμό μαθητών που θα συμμετέχουν, τον εκπαιδευτικό που θα τα συνοδεύει και την ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί από κοινού. Η επιλογή παραμυθιών γίνεται μέσα από δύο παραμύθια:

α) Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

β) Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο