Έκθεση με έργα του Νίκου Γιαλούρη στο «Κέντρο Ελληνικής παράδοσης»

Γράφει η Τασούλα Μανδάλα
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 03/10/2019 - 07:38

Αγαπητή Αλήθεια, σήμερα επικοινώνησε μαζί μου πάλι ο κος Παναγιώτης Γερολυμάτος , η καρδιά του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» και του καφενείου «Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ» στο Μοναστηράκι, διατυπώνοντας τη διάθεσή του να οργανώσει έκθεση το επόμενο δίμηνο με έργα του στενού συνεργάτη και Χιώτη φίλου του + Νίκου Γιαλούρη.

 

Στη συνομιλία μας του είπα ότι το πρωί είδα στο κανάλι της Βουλής το ντοκυμαντέρ με θέμα τα Λαυρεωτικά και έγινε αναφορά στο Καφενείο " Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ " (άτυπο χρηματιστήριο του 19ου αιώνα, που λειτουργούσε στη γωνία Ερμού και Αιόλου ) και στο τηλεοπτικό πλάνο είδα το ομότιτλο έργο του + Νίκου Γιαλούρη !

 

Συγκινημένος μου απάντησε ότι με τη σύμφωνη γνώμη πάντα του σπουδαίου καλλιτέχνη μας σε κάθε φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που έφευγε για βάση του ΝΑΤΟ έδινε κι ένα παραδοσιακό πιάτο με ιστιοφόρο που είχε φιλοτεχνήσει .

 

Έτσι ο + Γιαλούρης είναι παρών σε όλες τις βάσεις του ΝΑΤΟ !

 

Αγαπητή Αλήθεια, επειδή με τη δημοσιογραφική σου δεινότητα στήριξες το έργο του πολυτάλαντου και αδικημένου +Νίκου Γιαλούρη θα ήθελα να γίνει πάλι προβολή των συνεντεύξεων που σου είχε δώσει ο εικαστικός Καπετάνιος της Χιώτικης γης!

 

Επισυνάπτω έργα που άπτονται αυτού του ενημερωτικού σημειώματος.

 

Με εκτίμηση,

 

Αναστασία Μανδάλα

Σχετικά Άρθρα