Χίος, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Έκθεση με έργα του Νίκου Γιαλούρη στο «Κέντρο Ελληνικής παράδοσης»

Γράφει η Τασούλα Μανδάλα
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 03/10/2019 - 07:38

Αγαπητή Αλήθεια, σήμερα επικοινώνησε μαζί μου πάλι ο κος Παναγιώτης Γερολυμάτος , η καρδιά του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» και του καφενείου «Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ» στο Μοναστηράκι, διατυπώνοντας τη διάθεσή του να οργανώσει έκθεση το επόμενο δίμηνο με έργα του στενού συνεργάτη και Χιώτη φίλου του + Νίκου Γιαλούρη.

 

Στη συνομιλία μας του είπα ότι το πρωί είδα στο κανάλι της Βουλής το ντοκυμαντέρ με θέμα τα Λαυρεωτικά και έγινε αναφορά στο Καφενείο " Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ " (άτυπο χρηματιστήριο του 19ου αιώνα, που λειτουργούσε στη γωνία Ερμού και Αιόλου ) και στο τηλεοπτικό πλάνο είδα το ομότιτλο έργο του + Νίκου Γιαλούρη !

 

Συγκινημένος μου απάντησε ότι με τη σύμφωνη γνώμη πάντα του σπουδαίου καλλιτέχνη μας σε κάθε φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που έφευγε για βάση του ΝΑΤΟ έδινε κι ένα παραδοσιακό πιάτο με ιστιοφόρο που είχε φιλοτεχνήσει .

 

Έτσι ο + Γιαλούρης είναι παρών σε όλες τις βάσεις του ΝΑΤΟ !

 

Αγαπητή Αλήθεια, επειδή με τη δημοσιογραφική σου δεινότητα στήριξες το έργο του πολυτάλαντου και αδικημένου +Νίκου Γιαλούρη θα ήθελα να γίνει πάλι προβολή των συνεντεύξεων που σου είχε δώσει ο εικαστικός Καπετάνιος της Χιώτικης γης!

 

Επισυνάπτω έργα που άπτονται αυτού του ενημερωτικού σημειώματος.

 

Με εκτίμηση,

 

Αναστασία Μανδάλα

Σχετικά Άρθρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στα νηπιαγωγεία Χίου
Παρ, 17/01/2020 - 11:00

Όπως γνωστοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής” συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την εφαρμογή ψυχοκινητικού προγράμματος  μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 ετών). Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Χίου και θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και ώρα 9:30 - 11:00, από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνη Δημοπούλου.

     Η δραματοποίηση και η χρήση των παραμυθιών ως μέσο ψυχοκινητικής αγωγής, μπορεί να εμπλουτίσει και να δυναμώσει τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παραμύθια γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μέσα από στοχευμένα ερεθίσματα κίνησης, εμπλουτίζουν το κινητικό τους ρεπερτόριο και αυτή η κίνηση αποτελεί το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής τους προσωπικότητας.

     Τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώνουν στο mail: koraesabekin@gmail.com ή στο τηλέφωνο της Δ.Κ.Ι.Β. Κοραής 2271044246 και ώρες από 9-12. Δηλώνουν την επιλογή του παραμυθιού που επιθυμούν, το αριθμό μαθητών που θα συμμετέχουν, τον εκπαιδευτικό που θα τα συνοδεύει και την ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί από κοινού. Η επιλογή παραμυθιών γίνεται μέσα από δύο παραμύθια:

α) Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

β) Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο