«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ίδρυμα Τσάκου

Δωρεάν Εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός (Bullying)»
Δευ, 05/10/2026 - 17:35

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης θα βρίσκεται στη Χίο από τις 12 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2026, με το επιστημονικό προσωπικό του και με το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», με στόχο τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» για μαθητές/ριες, γονείς και κηδεμόνες, καθώς επίσης εκπαιδευτικούς. Η δράση υλοποιείται με τη συμβολή του Δήμου Χίου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Η ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού θα επισκεφθεί σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νησί ενώ παράλληλα δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών θα πραγματοποιούνται και στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Οργανισμού, που θα βρίσκεται σταθερά στην κεντρική Πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα» στην πόλη της Χίου. Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», εξοπλισμένος με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δημιουργεί την ευκαιρία για δράσεις ιδιαιτέρως διαδραστικές και οικείες για τα παιδιά.

Στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση και ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας με έναν ολιστικό τρόπο, καθώς επίσης η καλλιέργεια ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

Οι σχολικές μονάδες, οι γονείς/κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους στις δωρεάν δράσεις με τους τρόπους που αναφέρονται παρακάτω. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • Τα ενδιαφερόμενα σχολεία/τάξεις/τμήματα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη δράση που ενδιαφέρονται, συμπληρώνοντας την παρακάτω ψηφιακή φόρμα: https://tinyurl.com/smilechios26students. Κάθε πρόγραμμα διαρκεί 2 διδακτικές ώρες και παρακολουθείται από ομάδα παιδιών έως 3 τμήματα.
  • Για εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα σεμινάρια, με διάρκεια διαρκούν περίπου 2 ώρες και θα υλοποιηθούν τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
    • Σεμινάριο Επιμόρφωσης Γονέων/Κηδεμόνων: Τετάρτη 14/10, ώρες 18:00 – 20:00
    • Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών: Τετάρτη 21/10, ώρες 18:00 – 20:00

Τα σεμινάρια υλοποιούνται στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», που θα βρίσκεται σταθμευμένος στην Κεντρική Πλατεία Δήμου Χίου.

Οι ενδιαφερόμενοι ενήλικες μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους για την επιμόρφωση που τους ενδιαφέρει μέσω της παρακάτω ψηφιακής φόρμας: https://tinyurl.com/smilechios26adults .

 

 

Σχετικά Άρθρα