Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Η εαρινή σύναξις των φίλων της ποίησης

Τετ, 21/03/2018 - 07:12
Βραδιά ποίησης

Σε μια όμορφη και ζεστή βραδιά φίλων της ποίησης εξελίχθηκε το χθεσινό κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης Χίου Κοραής στο Βιβλιοπωλείο «Πάπυρος».
Συγκεντρωμένοι γύρω από ένα κοινό τραπέζι, χωρίς πρωτόκολλα και από πριν συμφωνημένο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μοιράστηκαν σε τρεις
διαδοχικούς κύκλους ανάγνωσης ποιήματα που αγαπούν όπως ακριβώς ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης.
Από τον Μελέαγρο στον Κωνσταντίνο Καβάφη. Από τον Γεώργιο Δροσίνη στον Οδυσσέα Ελύτη. Από την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στην Κατερίνα Γώγου. Από τον Κώστα Καρυωτάκηστον Μάνο Ελευθερίου. Από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε στον Τσαρλς Μπουκόφσκι. Από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στον Φώτη Αγγουλέ. Από τον Τόμας Έλιοτ στον Μίλτο Σαχτούρηκαι στον Τίτο Πατρίκιο. Ήταν μερικές από τις ποιητικές διαδρομές που προτάθηκαν.

Μαζί τους ακούστηκαν χιώτικες ποιητικές δημιουργίες, παλιότερες και νέες.
Η βραδιά έκλεισε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και ελεύθερη συζήτηση πλούσια σε μνήμες, προβληματισμούς κι ερωτήματα. Με μια καθολική συμφωνία: να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις και ν’ αναζητηθεί ένα βήμα έκφρασης των δημιουργών ακόμα και στους δύσκολους καιρούς μας.

Σχετικά Άρθρα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΣΤΕΛΙΑΡΟ
Παρ, 17/08/2018 - 09:37
Η «Βραδιά μνήμης» στο λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης είναι αφιερωμένη στον ιεροψάλτη Νικόλαο Στέλιαρο

Η κυριακάτικη «Βραδιά Μνήμης» στο λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης είναι αφιερωμένη στον θυμιανούση σπουδαίο ιεροψάλτη Νικόλαο Στέλιαρο
   Ο τίτλος του είναι Άρχων Μουσικολογιότατος Διδάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής και έχει πολλές  διακρίσεις και βραβεύσεις στο ενεργητικό του ακόμα και από τον Πατριάρχη…
   Μέσα από μια συνέντευξη στον Δημήτρη Φρεζούλη, στα πλαίσια της εκπομπής «Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV», παρακολουθούμε το ξεκίνημά του, τη συνέχεια, την εξέλιξη και την κορύφωσή του στην Αμερική.
   Την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο λιμανάκι, με ελεύθερη είσοδο.
   Το βράδυ του Σαββάτου 18/8/ ο σύλλογος "ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ" διοργανώνει γιορτή σαρδέλας στο ομώνυμο λιμανάκι με λαϊκή ορχήστρα.