Μια νύχτα... μαγική στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 02/03/2016 - 16:31

Το βράδυ της Παρασκευής μια ομάδα 20 παιδιών της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου θα έχει την ευκαιρία να διανυκτερεύσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου. Θα περάσουν την πόρτα ενός χώρου που καθημερινά τον βλέπουν απέναντι από το σχολείο τους. Εκεί, μαζί με τη δασκάλα τους, Λίνα Τέττερη,  αλλά και αρχαιολόγους της Εφορίας Αρχαιοτήτων που έχουν επιμεληθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα δουν και θα μάθουν με ένα διαφορετικό τρόπο κομμάτια της ιστορίας και της μυθολογίας της Χίου. Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπως εξήγησε η Αρχαιολόγος της Εφορίας, Δέσποινα Τσαρδάκα, θα πραγματοποιηθεί μια εκπαιδευτική δράση η οποία θα στηρίζεται στο μίτο της Αριάδνης, έχοντας σαν βάση το παιχνίδι και το παραμύθι.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξωστρεφούς δράσης της Εφορίας Αρχαιοτήτων με στόχο την άμεση και συνεχή σύνδεση των μουσείων με την τοπική κοινωνία και ξεκινάει για πρώτη φορά στη Χίο, με στόχο να συνεχιστεί και γιατί όχι να επεκταθεί ακόμη και σε ενήλικες, όπως δήλωσε στην “Α” η Δ/ντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων, Όλγα Βάσση, κάτι που θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση που θα υπάρξει.

“Ο σκοπός είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με το μουσείο και την αρχαιολογική πληροφορία”, ανέφερε η κα Βάσση.

Για την δομή του προγράμματος, το οποίο όπως σχολίασαν αποτελεί προϊόν ομαδικής δουλειάς,  μίλησαν επίσης στην τηλεόραση της “Α” οι αρχαιολόγοι της Εφορίας Μαρία Φινφίνη και Μαρία Βαττέ.

 

 

 

 

Μια νύχτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο - Πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου

Σχετικά Άρθρα