Χίος, Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Μόστρα η Βασίλισσα του Καρναβαλιού στη Χίο και φέτος

Επιτέλους το νησί μετά το φράγμα, το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι της Πόλης, απέκτησε και υποθαλάσσιο… μετρό
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 10/03/2019 - 17:52

Βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο νησί στέφτηκε και για το 2019 η Μόστρα των Θυμιανών.

Χιλιάδες επισκέπτες μαζί με τους πάνω από 1000 Τούρκους τουρίστες τουρίστες, απόλαυσαν την πηγαία φαντασία των Θυμιανούσων και χάρηκαν μαζί τους το αστείρευτο κέφι τους.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές, έξυπνα αυτοσχέδια άρματα, κίνηση, ρυθμός και σάτιρα.

Από έναν κύριο με… τσουλούφι που στην Ελλάδα εμφανίζεται κόκορας και στην Ευρώπη κότα, μέχρι το υποθαλάσσιο μετρό, που επιτέλους εγκαινιάστηκε στο νησί, μαζί με το μηχάνημα, που κινούμενο ανοίγει τις σχετικές… τρύπες.

Προηγήθηκε ο Βασιλιάς καρνάβαλος με την στολή του αρχαίου Διονύσου, Θεού του κρασιού και της… εγκράτειας, ακολούθησε το άρμα των Μπερμπερίνων πειρατών, η Βίγλα των Θυμιανών, η Γόνδολα με τους Βεβετσιάνους, που μπήκαν στο κανάλι των Θυμιανών, η περίφημη Μόστρα σέφ, αφού δεν έχομε να φάμε αλλά όλη η Ελλάδα μαγειρεύει ραπανάκια για την όρεξη, μέχρι το μπαλέτο Μπολσόϊ των Θυμιανών αφού ως γνωστόν οι Θυμιανούσοι δεν έχουν τον Θεό τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΜΕΟΘ που έφερε και φέτος σε αίσιο τέλος την τεράστια αυτή εξ ολοκλήρου εθελοντική προσπάθεια. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως σε ένα από τα άρματα το πλήρωμα απαρτίζονταν από ασυνόδευτα προσφυγάκια.

Το συνεργείο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που θα προβάλει την Μόστρα φιλοξενήθηκε κα φέτος στο μπαλκόνι του Γιώργη Σαραντινούδη, που φεύγοντας εκτός από την περίφημη αλόη του, μας φίλεψε με κηραλοιφές αλλά με διάφορα αφεψήματα, που φτιάχνει με τόσο μεράκι, αντιμετωπίζοντας τις ασθένειες πέρα από την απαραίτητη αγωγή των γιατρών και με βότανα της φύσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 18:16

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλεί Πάπυρος , Απλωταριάς 42, στη Χίο η συγγραφέας Άννα Μπαχά θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Εγώ, ο κύριος Λω».

 

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδη κυκλοφόρησαν το καινούργιο βιβλίο της Άννας Μπαχά

Μια ιστορία η οποία γράφτηκε για έναν άντρα όμως αφορά εξίσου μια γυναίκα, αφού πυρήνας της είναι ο Άνθρωπος πέρα από το φύλο, την καταγωγή ή τη γλώσσα.

Μια ιστορία η οποία περιγράφει τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά με βασικότερο αντίπαλο τον εαυτό μας.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας άντρας. Ένας άνθρωπος, ο οποίος φαινομενικά έχει όλα όσα ονειρεύτηκε, αποφασίζει παραμονές του νέου χρόνου να δώσει τέλος στη ζωή του. Οι λόγοι πολλοί μα κανείς τους πιο ισχυρός από την ίδια τη ζωή. Κανείς τους πιο δυνατός από την αλήθεια.

Μια αποκάλυψη που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Μια αποκάλυψη η οποία μοιάζει καταστροφική μα ίσως τελικά να είναι το μοναδικό όχημα για να φτάσει ο ήρωας στη λύτρωση. Να βρει τον χαμένο του εαυτό.

Η ιστορία αυτή δεν έχει αρχή και τέλος. Είναι ένα μικρό κομμάτι της διαδρομής ενός ανθρώπου για να γνωρίσει τον εαυτό του. Να μάθει ποιος πραγματικά είναι, πού μπορεί να φτάσει κι αν τελικά μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπλήξεις που του επιφυλάσσει η μοίρα.

Μια ιστορία η οποία διψάει να φτάσει στην νίκη που οφείλει καθένας από εμάς στο παιδί που ήταν κάποτε και σήμερα ζει ξεχασμένο πίσω στο χρόνο. Ένα παιδί ικανό κάθε στιγμή, να μας παρασύρει στο πραγματικό μεγαλείο της ζωής. Αρκεί να το θελήσουμε.

 

Η συγγραφέας Άννα Μπαχά αναφέρει σχετικά για τον κύριο Λω:

…Ήταν Γενάρης. Δε θυμάμαι με ποια αφορμή ξεκίνησα να γράφω την ιστορία του, πάντως η αλήθεια είναι πως ο κύριος Λω ξετυλίχθηκε ολόκληρος μπροστά στα μάτια μου μέσα σε λίγες ημέρες. Σαν ένα φαινόμενο της φύσης το οποίο παρατηρείς μέχρι να δεις πού και πώς θα καταλήξει τελικά. Δεν ήξερα από την αρχή την κατάληξη μα θυμάμαι πως η ίδια ένιωσα την ανάγκη του ήρωα να λυτρωθεί.

Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα αν αυτός θα γίνει συμπαθητικός ή αγαπητός. Ξέρω όμως πως ο κύριος Λω είναι αληθινός και αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να δώσει απλόχερα την ελευθερία στον αναγνώστη να τον μισήσει ή αν τον αγαπήσει παράφορα. Κι αν πάλι δεν επιτύχει τίποτα από τα δύο θα είναι θαύμα αν μέσα από τη σύντομη ιστορία του, ο ήρωας, καταφέρει τελικά να κάνει τον αναγνώστη... να τον καταλάβει. Γιατί ίσως δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο απ’ αυτό όπως είχε γράψει κάποτε και ο μεγάλος φιλόσοφος Σπινόζα. «Να μη γελάς, να μη θρηνείς, να μην απεχθάνεσαι, αλλά να καταλαβαίνεις.»