Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Εστία... μόλυνσης η Συκιά!

Παρ, 21/07/2017 - 16:30

Με μεγάλη έκπληξη σήμερα το πρωί είδαμε συνεργείο του Δήμου Χίου να "εκτελεί" εν ψυχρώ μία συκιά πάνω από το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγία Παρασκευή στο Καστέλο. Μετά από ενέργειες και ερωτήσεις για ποιο λόγο κόπηκε η συκιά, έμαθα ότι η συκιά ήταν εστία μόλυνσης και γιαυτό έπρεπε να κοπεί. Και ρωτώ τον αντιδήμαρχο καθαριότητας πριν αποφασίσουν να "σκοτώσουν" την συκιά ήρθε κανένας ειδικός από την υπηρεσία του Δήμου να ελέγξει αν πράγματι η συκιά ήταν "Εστία μόλυνσης" διότι αν ερχόταν θα έβλεπε τις πραγματικές εστίες μόλυνσης από την Μαρίνα μέχρι την παραλία της Αγίας Παρασκευής, Καστέλου.

Όπως θα γνωρίζετε η παραλία της Αγία Παρασκευής έχει γαλάζια σημαία... αλλά δυστυχώς εάν περπατήσετε από τη μαρίνα μέχρι την παραλία της Αγία Παρασκευής, παραλιακά η και από την πλευρά του δρόμου τότε θα δείτε πραγματικές "εστίες μόλυνσης", τα ποντίκια κάνουν καθημερινά πάρτι, τα σκουπίδια που συσσωρεύονται πάνω και κάτω από τα κομμένα κλαδιά και τα χόρτα άλλο πράγμα.

Κύριε Αντιδήμαρχε της καθαριότητας έχετε κατά λάθος κάνει κανένα "πέρασμα" από τα μέρη μας...; Δεν νομίζω γιατί αν κάνατε θα βλέπατε τις "ομορφιές" μας, και δεν είστε ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος αντιδήμαρχος καθαριότητας που δεν γυρίζει να δει τι γίνετε στις γειτονιές της Χίου.

Ένα έργο που είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Π. Παντελάρα έχει μείνει χρόνια τώρα ατελείωτο, μιας και ανάφερα τον Π. Παντελάρα πρέπει να πω ότι

τότε υπήρχε πράγματι ένας πολύ άξιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας ο Κ. Αναγνώστου, τα καλά να λέγονται άσχετα εάν δεν τούς τίμησα με την ψήφο μου.

Ελάτε λοιπόν μια βόλτα από το Νοσοκομείο μέχρι το Καστέλο, ένα τσιγάρο δρόμος είναι από την Δημαρχεία, να δείτε τις πραγματικές εστίες μόλυνσης και επικινδυνότητας για πυρκαϊά. 

Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες για να δείτε εστίες μόλυνσης και αιτίας για πυρκαγιά.

 

 Με εκτίμηση

 

Στυλιανός Μιχ. Κουμπιάς

κάτοικος Αγίας Παρασκευής Καστέλου

Μέλος συντονιστικής επιτροπής της δημοτικής κίνησης

"Χιώτες Ναυτικοί για τον Δήμο"

 

 

Άλλες απόψεις: Του Στέλιου Κουμπιά