ΧΙΩΤΕΣ  ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ. Γεώργιος Χαριλάου Τρέμης

Σάβ, 05/01/2019 - 05:24
Τρέμης Οθων

 Γεννήθηκεστη Χίο το 1930.

Οπως πολλοί Ελληνες  με το μεγάλο κύμα Μεταναστών το 1956 έφυγε για  τον Καναδά, αφού παντρέυτηκε την Μαρία Παπαπαντελίδη. Εργάσθηκε  στην αρχή όπως όλοι σε απλές εργασίες και σιγά-σιγά με την εργατικότητα, το ζήλο  και το δαιμόνιο που διακατείχε όλους τους Ελληνες τότε, κατάφερε να εξελιχθεί  και να επιτύχει ως ελεύθερος Επαγγελματίας και να δημιουργήσει μια σημαντική περιουσία από το μηδέν, μέρος της οποίας όπως πολλοί Ελληνες για αγάπη προς την πατρίδα και για το «νόστιμο ήμαρ» επένδυσε στην Ελλάδα. 

Δημιούργησε οικογένεια με τα παιδιά του, τον Χαρίλαο, τον Μιχάλη και την Μαρία και απέκτησε και εγγόνια, τον Γεώργιο, τον Πέτρο, την Μαριάνα, τον Μιχάλη, την Μαρία-Αλεξάνδρα, τον Γεώργιο και την Ευμορφία. Παιδιά  που έχουν ενταχθεί στην κοινωνία του Καναδά ως άξιοι επιστήμονες και εργαζόμενοι, αντιπροσοπεύοντες επάξια την καταγωγή τους την Ελλάδα και το παράδειγμα ότι αυτοί που εργάζονται με ζήλο και θέληση, εφ΄όσον βρούνε βέβαια και το πρόσφορο έδαφος όπως είναι ο Καναδάς διαπρέπουν στην ζωή τους.

Απεβίωσε πρόσφατα την 31 Δεκεμβρίου 2018 σε ηλικία 88 ετών στον Καναδά και η  σωρός του θα ταφεί την ερχόμενη εβδομάδα στους Βαβύλους .

Η αναφορά αυτού του θανάτου ας είναι και ένα μνημόσυνο για όλους τους αρχικούς γόνους Ελλήνων, που έφυγαν πρίν πολλά χρόνια στις εσχατιές του κόσμου και  δημιούργησαν  αφήνοντας άξιους συνεχιστές.

 

 

 

 

 

 

Άλλες απόψεις: Του Οθωνος Π. Τρέμη