Η ΤΙΝΑ ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης

Τετ, 21/10/2015 - 19:23

Έχω ορκιστεί να μην γράψω ούτε μια λέξη που να έχει κομματική ή/και πολιτική χροιά, αλλά εδώ που φθάσαμε, υποτιμούν το νοητικό μας επίπεδο: είναι δυνατόν το 90% του ελληνικού πληθυσμού να έχομε (κι εγώ μαζί) μπερδευτεί στο τι θέλει ο ένας και στο τι υπόσχεται ο άλλος; Μήπως τα πολλά γράμματα που έμαθα (4 – τέσσερα – πανεπιστήμια: Αριστοτέλειο, Καποδιστριακό, Λονδίνου και «Γεώργιος Ουάσινγκτον» - Σιάτλ) με έχουν μπερδέψει; Ήμαρτον Θεέ μου, αλλά τι έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας;

Έγινε λοιπόν κι αυτό: Κάποιος μου… σφύριξε ότι ο Τσίπρας είναι ερωτευμένος με την ΤΙΝΑ. Όπου ΤΙΝΑ σημαίνει There Is No Alternative” (δεν υπάρχει εναλλακτική λύση), κάτι που και ο Μεϊμαράκης (και παλαιό­τερα ο Σαμαράς, βέβαια) είχε πάθει το ίδιο και ευρίσκετο σφόδρα ερωτευ­μένος και σε σφικτό εναγκαλισμό με την ΤΙΝΑ (ευτυχώς γλίτωσε, διότι έχασε στις εκλογές)!!!

Όμως: Σήμερα ψάχνομε για «ισοδύναμα» που σημαίνει ότι «για να μη σου ελαττώσομε άλλο τη σύνταξη, κάτσε να σε…» (συγνώμη αδέλφια, αλλά μόνο αυτό δεν μας ζήτησαν)!

Σήμερα (12/10/2015) συζητώντας με κάποιους Αλβανούς που εργά­ζονταν στο δρόμο μπροστά στο σπίτι μου (τους πήγα ένα μπουκάλι κρύο νερό και με ευχαρίστησαν με ευγνωμοσύνη) μου τόνισαν, όταν έκανα κάποια σύγκριση με την Αλβανία, ότι εκεί έχουν «φτώχεια» και όχι «πείνα». Εκεί όλο και κάτι παράγει ο καθένας!

Εγώ που πήγα να πληρώσω χθες το ΤΑΠ μου στη Δημαρχία (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) και τους εξήγησα ότι έχω αυλή διότι μου αρέσει το πράσινο και τα φρέσκα ζαρζαβατικά (έχω 5 ντοματιές, 5 μελιτζανιές και 3 πιπεριές!) μου τόνισαν ότι είμαι… παράνομος, διότι έπρεπε να έχω… κρατική άδεια με υπογραφή γεωπόνου! Δεν κατάλαβα αν αστειευόταν ο υπάλληλος ή όχι, πλήρωσα κι έφυγα με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου, φοβούμενος για τα… χειρότερα (μη με συλλάβουν).

Όμως, ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου τα λόγια του Αλβανού (20 χρόνια εδώ): «Εδώ γιατρέ μου κάποιοι ΠΕΙΝΑΝΕ. Εμείς έχομε φτώχεια αλλά όλο και κάτι παράγουμε»!...

Και πράγματι ένιωθα απαίσια αγοράζοντας στη Χίο λεμόνια Αργε­ντινής (2,40-2,80 €) όταν κατά τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια – θυμάμαι – είχαμε λεμονιές (είχαμε και πηγάδι), και τα λεμόνια μας περίσσευαν και για τον γείτονα!

Έχει ο Θεός: Λίγα ψάρια από το χόμπι μου, λίγο κυνήγι από το άλλο χόμπι μου και λίγα μπαξεβανικά, θα… γεμίσει το τσουκάλι!...

Κουράγιο Αδέλφια!

 

Πάντα με ΑΓΑΠΗ,

Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός

 

 

Άλλες απόψεις: Του Αναστάσιου Τριπολίτη