Οι ελεύθεροι... πολιορκημένοι Καμποχωρούσοι, ο 48χρονος και οι ηθικοί αυτουργοί

Δευ, 04/05/2020 - 06:36
Τρέμης Οθων

Από σήμερα πρώτα ο Θεός έχουμε την μερική λήξη της καραντίνας λόγω Κορονωϊού και εύχομαι να μη ξεχυθούμε στους δρόμους για να απολαύσουμε την χαμένη ελευθερίας μας για ενάμιση μήνα περίπου.

Άλλος θα πάει για καφέ, άλλος για κούρεμα, κλπ. Όμως στα Καμπόχωρα μη ξεχνάμε υπάρχει εδώ και 5 χρόνια το γνωστό πρόβλημα λόγω του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ των προσφύγων και μεταναστών με τις γνωστές συνέπειες, κλοπές, διαρρήξεις και καταστροφές οικιών, αγροζημίες, κλοπές ζώων κλπ και το κυριότερο η ανασφάλεια των πέριξ κατοίκων, Χαλκειούς, Βαβύλων  και λοιπών χωριών.

Η αίσθηση της ελευθερίας και της ανάσας λόγω Κορονωϊού, για μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα, πράγμα το οποίο αισθάνομαι και εγώ, γιατί  είμαι από τους Βαβύλους, και  είμαι πολλές φορές πληττόμενος από αυτό το θέμα. Προχθές ρωτώ στο χωριό μια ξαδέλφη ηλικιωμένη που ήλθε κοντά μου «δεν φοβάσαι τον κορονοϊό; Μου απαντάει όχι δεν τον φοβάμαι ειλικρινά, αυτούς που φοβάμαι είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες της ΒΙΑΛ» . Λογικό και ξέρετε γιατί. Διότι  πώς φεύγει ένας φόβος; Όταν έρχεται ένας πιο δυνατός φόβος για κάτι που σου συμβαίνει ή φοβάσαι μη σου συμβεί. Και όλα αυτά βέβαια διότι και τώρα στο διάστημα της καραντίνας δεν έχουν σταματήσει τα περιστατικά, διαρρήξεων οικιών, αγροζημιών, σε σημείο λεηλασίας, να καταστρέφονται ολόκληρα χωράφια, κλοπές μελισιών κλπ.

Πώς να φοβηθώ τον Κορονοϊό όταν φοβάμαι να κοιμηθώ στο σπίτι μου στη Παν Κρήνα, γιατί μου το έχουν ανοίξη δυο φορές και φοβάμαι μη μου τη πέσουν το βράδυ;

Πώς να φοβηθώ τον Κορονοϊό όταν δεν μπορώ να φυτέψω στο κτήμα μου;

Πώς να φοβηθώ τον Κορονοϊό όταν φοβάμαι να κυκλοφορήσω εγώ και η γυναίκα μου έξω από το σπίτι(γιατί είναι μεμονωμένο βέβαια) και όπου πάω κλειδώνω πόρτες και παράθυρα;

Τα δικαιώματα της ασφαλούς διαβίωση, οικογενειακής, γαλήνης, δικαίωμα στη περιουσία μας, είναι σε αναστολή.

Οσον αφορά τον 48 χρονο συμπολίτη που πυροβόλησε τα κακόμοιρα τα ανήλικα που του καταστρέφαν την περιουσία, τι περιμένατε δεν θα γινόταν κάποια ώρα; Ή εφόσον συνεχίζουν να γίνονται δεν υπάρχει πιθανότητα να ξαναγίνει;

Ποιος όμως είναι ο ηθικός αυτουργός της πράξης του 48χρονου; Μα είναι κατά την γνώμη μου όσοι συντέλεσαν να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση που άλλαξε την κανονικότητα της περιοχής. Ο 48 χρονος ούτε τρελός είναι, ούτε πυροβόλησε κάποιον που τυχαία μπήκε πρώτη φορά να κλέψει στο θερμοκήπιό του, προφανώς το  έκανε, κακώς βέβαια, μετά από αλλεπάλληλες λεηλασίες από τους ίδιους παροικούντες, χωρίς να αλλάζει η κατάσταση, από αγανάκτηση και ίσως και από αυτοάμυνα, διότι οι κύριοι αυτοί δεν πάνε ένας και δύο πάνε 5,6 τουλάχιστον.

Παράδειγμα προχθές το βράδυ λεηλατήθηκε χωράφι με πατάτες 50 μέτρα από το τελευταία σπίτι των Βαβύλων. Ο ιδιοκτήτης ήταν κρυμμένος και οι παραβάτες ήταν 5,6 νεαρά άτομα, τους έβλεπε και δεν μπορούσε να επέμβει από φόβο, ειδοποίησε την αστυνομία που έκανε περίπολο εκεί κοντά και τους συνέλαβαν.

ΟΙ ηθικοί αυτουργοί λοιπόν κατά την γνώμη μου είναι πρώτα  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, με το γνωστό ανοίξαμε τα σύνορα και σας περιμένουμε, ο Δήμαρχος ο τότε που τους έδωσε τη ΒΙΑΛ και η σημερινή κυβέρνηση στο βαθμό που της αναλογεί  διότι μέχρι τώρα δεν βλέπουμε φώς και ελπίζω να δούμε στο μέλλον δίνοντάς της λίγο χρόνο ακόμα. Και με λίγα λόγια:

Στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ είναι 6500 άτομα, ενώ οι Καμποχωρούσοι είμαστε περίπου 2500, σε μια γενόμενη εξέγερση όπως έγινε της προηγούμενες μέρες καταλαβαίνετε τι θα γίνει.

Η Αστυνομία προσπαθεί αλλά δεν επαρκεί.

Το κράτος δεν μπορεί να μας προστατεύσει επαρκώς, αναστέλλοντας βασικά δικαιώματα που έχουμε και εμείς ως πολίτες, όπως της ειρηνικής διαβίωση στα σπίτια μας και το δικαίωμα στην περιουσία μας.

ΟΙ τοπικοί άρχοντες στον κόσμο τους, εδώ παπάς εκεί παπάς.. που θα πάν οι πρόσφυγες..και τελικά μένουν στη ΒΙΑΛ.

Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα με τον νόμο να κάνουμε κάτι, παρά να βλέπουμε να ειδοποιούμε την αστυνομία η οποία στη συνέχεια απλά διαπιστώνει και καταγράφει το γεγονός. Και κατά τα άλλα από αύριο, ειρήνη και ελευθερία στον κόσμο…. ,VIVA LIBERTA, αλλά όχι για όλους.

                                                                           ΟΘων Π.Τρέμης  03 Μαϊ 2020

ΥΓ. Με το συμπάθειο, από αύριο που πρέπει να φοράμε όλοι μάσκες υποχρεωτικά στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω Κορονοϊού, εγώ λέω να παραγγείλω μία τσίγκινι για το κάτω μέρος ξέρετε..γιατί εκεί που πάω στο χωράφι μόνος, που ξέρεις μπορεί να... χρειασθεί.

 

Άλλες απόψεις: Του Οθωνος Τρέμη