Προστατέψτε τα παιδιά!

Τετ, 18/01/2023 - 10:02
Ένας μικρός γκρεμός που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά υπάρχει κάτω από το τοιχαλάκι που περιτριγυρίζει την πλατεία Αγ. Ερμιόνης, δίπλα στο Μπαχάρι

Στην Ελλάδα γενικότερα και στη Χίο ειδικότερα πρώτα γίνεται ένα ατύχημα και μετά φροντίζουμε να απαλείψουμε την αιτία που το προκάλεσε… Πολλά τα παραδείγματα της έλλειψης προνοητικότητας. Και αφού γίνει ό,τι ανεπιθύμητο γίνει τρέχουμε να διορθώσουμε την αιτία…

Κάθε μεσημέρι, σαββατοκύριακου κυρίως, έχουμε ένα «προσκύνημα» στο «Μπαχάρι». Ξέρετε, το γνωστό εστιατόριο της Αγίας Ερμιόνης το οποίο με την ποιότητά του καταφέρνει να συγκεντρώνει κόσμο και κοσμάκη. Και μπράβο στο Νίκο Ρωξάνα και στους συνεργάτες του για την επιτυχημένη πορεία και εξέλιξη.

Έτσι τα σαββατοκύριακα πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους το τιμούν με την παρουσία τους και καλά κάνουν. Όμως οι περισσότεροι γονείς τρώνε και πίνουν και αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους να «αλωνίζουν» εκτός κέντρου και δεν δίνουν σημασία τι κάνουν.

Στο σημείο που είναι το κοντό τοιχαλάκι που, υποτίθεται, προστατεύει την πλατεία από το κάτω εξωτερικό μέρος της, κάθε σαββατοκύριακο γίνεται ένας μικρός χαμός. Παιδιά μικρά και μεγάλα καβαλούν το τοιχίο, πηδούν κάτω στο στεναδάκι που υπάρχει και το χωρίζει από τα στέγες των σπιτιών και αρχίζουν και χοροπηδούν. Μάλιστα κάποια κάνουν και… ακροβατικά. Όμως ακριβώς από κάτω υπάρχει και ένας γκρεμός και με ένα στραβοπάτημα ή έλλειψη ισορροπίας μπορείς να κουντρουβαλίσεις με όποιον κίνδυνο συνεπάγεται ένα τέτοιο πέσιμο. Εν τω μεταξύ στην άκρη του γκρεμού το έδαφος είναι διαβρωμένο και ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να υποχωρήσει. Και από τη μια στιγμή στην άλλη ένας μικρός ή μεγάλος μπορεί να βρεθεί στο κενό από ένα ύψος 4-5 μέτρων.

Τις προάλλες ένα παιδάκι βρέθηκε στο γκρεμό, αλλά ευτυχώς ήταν τυχερό και γλύτωσε με ελαφρές αμυχές και αυτή είναι η αφορμή της σημερινής αναφοράς.

Ας φροντίσει λοιπόν ο Δήμος να δημιουργήσει ένα προστατευτικό στο τοιχίο ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση κάτω από αυτό. Ο κίνδυνος είναι ορατός και αν έχουμε κάποιο ατύχημα ενδεχομένως και σοβαρό θα είναι πολύ αργά.

Πριν από χρόνια ένα αυτοκίνητο έπεσε στο κενό μιας άκρης του Μέγα Λιμνιώνα επειδή δεν υπήρχε προστατευτικό τοιχίο και έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Ο Βίκτωρας Μελαχροινούδης. Εκ των υστέρων χτίστηκε τοιχίο αλλά ήταν πια αργά και κατόπιν εορτής. Ο Βίκτωρας πλήρωσε με τη ζωή του την αμέλεια των κρατούντων…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα