Βλάβη νερού: Υπόθεση δύο ωρών!

Τρί, 05/04/2022 - 07:19
Πάνω από 30 ώρες τρέχει το νερό στο λιμανάκι της Ερμιόνης

Θα με συγχωρήσετε που θα επανέλθω στο χτεσινό θέμα της μεγάλης διαρροής νερού στο λιμανάκι, αλλά η αγανάκτησή μου είναι πολύ μεγάλη. Να μη γράψω τους λόγους, τους παρέθεσα και χτες και δε θέλω να σας κουράσω άδικα… Όμως είναι κάποια προβλήματα που επιβάλλεται οι τοπικοί άρχοντές μας να μην τα αγνοούν και να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, παρά το όποιο πολιτικό κόστος ενδεχομένως να υπάρχει, προκειμένου να τα λύνουν.

Όπως έγραφα λοιπόν και χτες, για όσους δεν διάβασαν το χτεσινό χρονογράφημα, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας από μια ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης, κι εγώ δεν ξέρω πόσα κυβικά νερό σπαταλήθηκαν και κατέληξαν στη θάλασσα… Τσάμπα και βερεσέ, δηλαδή, τη στιγμή που όχι μόνο εφέτος αλλά και προηγούμενες χρονιές κάνουμε «κρα» για το νερό. Με λίγα λόγια, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, για το πολυτιμότερο αγαθό που, δυστυχώς, δεν προσφέρεται πλουσιοπάροχα στο νησί. Και, όπως έγραφα και χτες, επικοινώνησα και με τον πρόεδρο, τον Βασίλη Μυριαγκό μπας και γίνει κάτι, αλλά κι αυτός σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Τελικά χτες το πρωί στις 8 εδέησε να έρθει ένα συνεργείο, δεν ξέρω αν ήταν της ΔΕΥΑΧ ή ιδιωτικό. Άκουσα το κομπρεσέρ να σκάβει και είπα από μέσα μου «δόξα τω θεώ». Και σκέφτηκα, ακόμα, άντε να δούμε αν προλάβουν να φτιάξουν τη ζημιά  μέχρι το βράδυ… Αυτά στις 8. Βγήκαμε με τη γυναίκα μου, πήγαμε σούπερ μάρκετ και ω του θαύματος! Δύο ώρες αργότερα που επιστρέψαμε δεν είδαμε το συνεργείο καθώς επισκευάστηκε η βλάβη και το νερό σταμάτησε να τρέχει…

Ούτε λίγο ούτε πολύ η επισκευή ήταν υπόθεση δύο ωρών αλλά επί 30 ολόκληρες ώρες το νερό χανόταν και πήγαινε στο βρόντο. Και, βέβαια, απόρησα. Ρε, γαμώ το, είναι δυνατόν για μια δίωρη απασχόληση να φεύγει ανεξέλεγκτα τόσο νερό;

Και επειδή το δικό μου περιστατικό αποκλείεται να είναι μοναδικό ας κάτσουν κάτω, εκεί στη ΔΕΥΑΧ χωρίς χρονοτριβή, και ας δουν τι μπορεί να γίνει σε έκτακτες ανάγκες. Να υπάρχει σε επιφυλακή συνεργείο και τις Κυριακές. Δεν γίνεται για μια δουλειά 2 ωρών να σπαταλιέται άδικα των αδίκων τόσο νερό. Είναι αμαρτία που να πάρει και να σηκώσει!

 

Του Δημήτρη Φεεζούλη

Σχετικά Άρθρα