«Αναπαύθηκε» στη θάλασσα…

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ Η ΤΕΦΡΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΦΑΝΤΕΜΗ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 08/08/2016 - 13:15

Με μια λιτή συγκινητική και χωρίς λόγια τελετή, παρουσία του δημάρχου Οινουσσών Στέφανου Βογιατζή, του πρόεδρου του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών Γιώργου Δανιήλ, του πρώην προέδρου Δημητρίου Λιγνού, συγγενών και φίλων, σκορπίστηκε την Κυριακή 7 Αυγο'υστου 2016 το απόγευμα η τέφρα του αείμνηστου Φάνη Φαντέμη στη θάλασσα της γενέτειράς του, της Οινούσσας. Τη συνόδευσε ένα στεφάνι του Μανώλη Κατσαρού από την Αμερική και μερικά γαρύφαλλα που είχε την προνοητικότητα να μοιράσει στους παριστάμενους ο Σταμάτης Ζουμίδης. Το διακεκομμένο σφύριγμα του «Οινούσσαι ΙΙΙ» αποχαιρέτησε τον αγωνιστή πεζογράφο ναυτικό που «αναπαύθηκε» μια για πάντα στην αγκαλιά της αγαπημένης του θάλασσας…
    Ακολούθησε λογοτεχνικό αφιέρωμα και μνημόσυνο με αναφορές στα δύο επανεκδοθέντα βιβλία του, «Ίντα λέγουσιν στην πλώρη» (από τον Δημήτρη Φρεζούλη) και «Στα βαθιά νερά» (από τον Κώστα Ζαφείρη) από το «Άλφα Πι» στην αίθουσα του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών. Παρέμβαση έκανε και ο φίλος δημοσιογράφος του Μήτσου Ανδριώτη, Νίκος Χειλάς, παραθέτοντας άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Φάνη Φαντέμη στο Βερολίνο.
   Άψογη η οργάνωση, η περιποίηση και το κέρασμα του ΣΦΟ προς όλους τους παρισταμένους που γέμισαν την αίθουσα του συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα