Η ζέστη... υιοθεσία του 2ου Δημοτικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 03/11/2017 - 14:56

Μια διαφορετική υιοθεσία, πραγματοποίησαν οι μικροί μαθητές της Δ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου το πρωί της Παρασκευής.

Οι 18 μαθητές συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Σχολείου Λίνα Τέττερη και την  εκπαιδευτικό Ελένη Μπουγδάνου, πέρασαν ...απέναντι και υιοθέτησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, με στόχο να γνωρίσουν όχι μόνο τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα εκθέματα, αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτό.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι μια ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά καινούργια πράγματα, διαφορετικά από αυτά που διδάσκονται στα βιβλία», ανέφερε η κ. Τέττερη ενώ για την «εξοικείωση των μαθητών με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τους εργαζόμενους και το είδος της δουλειάς του καθενός», μίλησε η δασκάλα του τμήματος Ελένη Μπουγδάνου.

Τους μαθητές υποδέθηκαν στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου η Προϊσταμένη του Όλγα Βάσση, που καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές, και τους προέτρεψε να γνωρίσουν τους χώρους του μουσείου και να συνδιοργανώσουν διάφορες δραστηριότητες.

«Υιοθετώ σημαίνει αγαπώ, φροντίζω, νοιάζομαι, ενδιαφέρομαι», ανέφερε η αρχαιολόγος Μαρία Φινφίνη, που συνομίλησε με τα παιδιά, απαντώντας στις πρώτες ερωτήσεις και απορίες τους.

Η πράξη υιοθεσίας περιλάμβανε και την υπογραφή ειδικού κειμένου απο το κάθε παιδί, βάζοντας το έτσι σε ρόλο «γονέα» με ευθύνες, υποχρεώσεις αλλά και την χαρά της ανακάλυψης ενός διαφορετικού κόσμου. 

 

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Σχετικά Άρθρα