Οι "Ίωνες" βαρέθηκαν τα κούφια λόγια πολιτικών και συνεχίζουν τον αγώνα για να τρέξουν οι τροχοί

Αύριο κδήλωση στην πλατεία του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ για την αγορά λεωφορείου
Πέμ, 10/10/2019 - 15:19

 

Είναι αγωνιστές και το έχουν αποδείξει πολλές φορές, στο στίβο της ζωής και στον αθλητικό.

Ως αθλητικό σωματείο ΑμεΑ και μάλιστα περιφερειακό και νησιωτικό, κατάφεραν να βρίσκονται ψηλά στην πανελλήνια κατάταξη – 3η στα μετάλλια μετά από Αττική και Μακεδονία και 5η στη γενική σειρά-  και παρόλα αυτά συνεχίζουν να διεκδικούν αυτά που σ’ ένα πολιτισμένο και σύγχρονο κράτος θα έπρεπε να είναι εξασφαλισμένα. Μάλιστα εκτός των άλλων αντιμετωπίζουν και την αφερεγγυότητα πολιτικών παραγόντων που μένουν στις υποσχέσεις, αλλά ακόμη κι έτσι δεν πτοούνται: Δηλώνουν ότι μόνοι και με τους πολλούς φίλους τους θα καταφέρουν να κάνουν τους τροχούς να γυρίσουν και να αποκτήσουν το πολυπόθητο λεωφορείο που θα τους μεταφέρει από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις προπονήσεις τους.

Ο λόγος για το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Ίωνες» το οποίο αύριο το απόγευμα για 3η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιεί δράση  στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την επίτευξη του στόχου τους, με την Πρόεδρο του Σωματείου, Μαρκέλλα Αγιασμάτη, να δηλώνει στο Ράδιο «Α» ότι μέχρι τέλος του 2019 με αρχές του 2020 θα τα καταφέρουν να το αγοράσουν (καινούργιο ή μεταχειρισμένο), μιας και αυτό που έχουν παρουσιάζει συχνές βλάβες και μόνο πέρσι τους άφησε 3 φορές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος επισκευής.

Η αγορά ενός νέου οχήματος εκτιμάται στα 80.000 με 90.000 ευρώ και από τις μέχρι σήμερα προσπάθειες έχουν συγκεντρωθεί 14.000 ευρώ. Ήδη για την ενίσχυση του σκοπού υπάρχει λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα GR 8601104900000049048021288, ενώ προσεχώς θα ανοίξει και ηλεκτρονικός κουμπαράς.

Θυμίζουμε ότι στην περσινη αντίστοιχη εκδήλωση που είχαν κάνει στην πλατεία από το βήμα, η τότε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, είχε υποσχεθεί ότι η περιφέρεια θα καλύψει την αγορά του οχήματος.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα.

Στην ερώτησή μας αν το Σωματείο θα επιδιώξει συνάντηση με τη νέα περιφερειακή Αρχή η κα Αγιασμάτη απάντησε κοφτά:

«Δεν θέλουμε να πάμε πουθενά. Δεν θέλουμε υποσχέσεις. Όποιος θέλει ξέρει που θα μας βρει.»

Αύριο, στην εκδήλωση που προγραμματίζουν στην πλατεία περιμένουν από τους απλούς ανθρώπους να τους ενισχύσουν. Θα διατίθενται προς πώληση και ατζέντες.

Το «Σουβλάκι Πάρτι», θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Σταμάτης και Απόστολος Πούπαλος, Σοφία Χατζαθανάση, Γιώργος Βενέτης, Χρήστος Τσιαδής και οι Μάκης Γεωργακάκης, Μάριος Νεαμονιτάκης και Γιάννης Σορανίδης.

Θα χορέψουν τα νεανικά τμήματα του ΦΑΡΟΥ, της ΠΕΚΕΒ, του "Γεώργιου Βούρου", καθώς και ο πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πυργίου Γ. Θεοτοκάς", ο ΜΕΟΘ, ο Σύλλογος του Νεχωριού "Άγιος Μηνάς", ο Λαογραφικός Όμιλος "Λ. Αλλάτιος", οι "Χίοι εν Χορώ", καθώς και τα χορευτικά τμήματα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου, του Ειδικού Γυμνασίου Χίου και βέβαια το χορευτικό τμήμα των ΙΩΝΩΝ!

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο έχει 60 ενεργούς αθλητές, σε πινγκ πονγκ, κολύμβηση, άρση βαρών, στίβο και στο νέο τμήμα παραδοσιακών χορών, ενώ η αθλήτρια της άρσης βαρών Χριστίνα Παβίτσου, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό της, επιδιώκει να πιάσει τα όρια για τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο.

Σχετικά Άρθρα