Χίος, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Οπου υπάρχουν... άνθρωποι

"Aυτό που δεν χρειάζεσαι, εγώ το έχω ανάγκη"
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 19/10/2016 - 15:44

Είναι από τις κινήσεις που από τη μια αναδεικνύουν το πρόβλημα της φτώχιας στις μέρες μας, αλλά από την άλλη δείχνει την υγιή αντίδραση της κοινωνίας υπέρ όσων υποφέρουν.

Αναφερόμαστε για ένα απλό σανίδι με καρφιά, που υπάρχει έξω από κατάστημα ενοικίασης ταινιών, στην αρχή της οδού Κουντουριώτη και στη συμβολή της με την οδό Ευαγγελιστρίας.

Εκεί, μια ζωγραφισμένη ανθρώπινη φιγούρα δίνει το μήνυμα: “Aυτό που δεν χρειάζεσαι, εγώ το έχω ανάγκη”. Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια. Δεκάδες συμπολίτες μας, κυρίως βράδυ, κρεμούν σε ένα από τα καρφιά μια σακούλα με πακέτο μιας χρήσεως, όπου μέσα έχουν το φαγητό που τους περίσσευσε. Μέχρι το πρωί οι σακούλες δεν υπάρχουν. Όπως σεμνά αφήνουν κάποιοι το φαγητό, το ίδιο αθόρυβα κάποιοι το παίρνουν.

Μακάρι κάποτε να εκλείψει αυτή η ανάγκη, αλλά μέχρι τότε δεν παύει να αποτελεί μια δυνατή πράξη ανθρωπιάς. 

 

Aυτό που δεν χρειάζεσαι, εγώ το έχω ανάγκη - Μια σεμνή ανθρώπινη πρωτοβουλία

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 22/10/2018 - 17:33

Σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, τελέσθηκε ακόμη ένα Ιερό Μυστήριο της Βαπτίσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Κλειδούς, από τους πατέρες της Διακονίας της Ιματιοθήκης της Αγάπης της Ιερας Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών π. Αντώνιο Τσουκαλά και π. Μιχαήλ Ζευγιό.
Πριν το μυστήριο, οι εθελόντριες αξιοποιώντας τις προσφορές όλων όσων απλόχερα προσφέρουν τα ιμάτια της αγάπης τους, ετοίμασαν τα πρέποντα.
Η Ιματιοθήκη είναι λοιπόν για έκτη συνεχή χρονιά σε λειτουργία και όποιος επιθυμεί μπορεί να παραλάβει ιματισμό κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι.